Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb nyolc közé a nőikosárlabda Euroligában az MKB-Euroleasing Sopron, mivel az oroszországi 80-77-es sikerét követően hazai pályán is nyert - méghozzá  89-79-re - a Jekatyerinburg ellen az egyik csapat második győzelméig tartó nyolcaddöntős párharcban. A MiZo Pécs kikapott Lengyelországban a Gydnia vendégeként, így harmadik mérkőzésre kerül sor, amit szerdán rendeznek a baranyai városban.

nőikosárlabda Euroliga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 89-79 (24-25, 20-15, 23-14, 22-25)
pontszerzők:
Teasley 27, Cserny 16, Matovic 13, Honti 11, Gorbunova 10, Horváth 7, Ndiaye 5, illetve Griffith 25, Karpova 15, Batkovic 13, Powell 12, Szitnyak 7, Sauret 3, Mironova 2, Dydek 2

A kedden óriási bravúrral idegenben győzelmet arató Sopronnak főként a kétszeres olimpiai bajnok és WNBA-első amerikai Griffith-re kellett figyelnie, aki klasszisát igazolva rögtön belekezdett a pontgyártásba. Ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak előnyhöz, miután az alapemberré előlépő két tehetség, Gorbunova és Honti, valamint az utánozhatatlan stílusú Teasley feledtette a sérült Károlyi és Eördögh hiányát.

A második negyedben több magyar támadás eredménytelenül zárult, nem egyszer letelt az idő kosárra dobás nélkül, ezalatt a túloldalon az agresszív - és a 213 centis Dydekkel megerősített - védekezés mellett a precíz csapatmunka dominált. Szerencsére Teasleynek és Csernynek is "sült a keze" a triplavonal mögül, így a nagyszünetben 44-40 volt az állás.

Fordulás után a közönség elképedésére Teasley tovább ontotta a hármasokat, néha a legelképesztőbb helyzetekből is betalált, és a 9 ponttal megnyert negyed mutatta: Natalia Hejkova tanítványai semmiképpen sem akarnak még egyszer az Urálba utazni. A hajrában a mesés költségvetésű és bevallottan a végső diadalra törő vendégek fogcsikorgatva küzdöttek, ám a szinte eksztázisban játszó házigazdák lendülete nem tört meg.

Hihetetlen összpontosításukat mutatta, hogy távolról, a palánk alól és a büntetővonalról sem hibáztak, és végül a nyolcaddöntő legnagyobb szenzációját szolgáltatták azzal, hogy előnytelen alaphelyzetből indulva is simán legyőzték az orosz elitalakulatot.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

(MTI)