Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupaküzdelmekben alaposan megtépázott TEVA-VasasPlaket a Komjádiban maradt alul a hasonlóan megviselt Brendon-Fenstherm-ZF-Egerrel szemben, a hevesiek így átvették a második helyet a piros-kékektől a férfivízilabda-bajnokságban.

eredmény
TEVA-VasasPlaket - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 8-9 (1-1, 2-5, 3-1, 2-2)
Komjádi-uszoda, 600 néző
gól: Vindisch 3, Steinmetz Barna 2, Mátyás, Heinrich, Varga Dénes, illetve Nyéki 4, Bálint 2, Gór-Nagy, Császár
kiállítás: 11, illetve 10

1. negyed:
A Vasas Steinmetz Barna góljával vezetést szerzett, ekkor még kevesen gondolták volna, hogy több hazai előny nem is lesz. Az Eger egy megúszás után Császár révén kiegyenlített, ezen kívül már csak a kapusok kezén és a kapufákon csattant a labda.

2. negyed:
Bálint emberelőnyből vezetéshez juttatta az Egert, a túloldalon Heinrich éles szögből egyenlített. A vendégek megugrottak, előbb Nyéki távolról, majd Bálint a kapufát és Nagy Viktor könyökét igénybe véve mozgatta meg a Vasas hálóját. Mátyás szépített, de a nagyszünet előtti hajrában Gór-Nagy és Nyéki révén az Eger háromgólos előnyre tett szert.

3. negyed:
Az angyalföldiek repülőrajtot vettek, Vindisch és Steinmetz Barna is a rövid sarkot választotta. Nyéki vendéggólja után a Vasas hatalmas lehetőséget hagyott ki egy kettős emberelőny elpackázásával. A feltámadó indulatokat a bírók egy páros kiállítással hűtötték le, a dudaszó előtt pedig Vindisch egy gólra faragta a Vasas hátrányát.

4. negyed:
Vindisch ott folytatta, ahol abbahagyta, a Vasas pedig hosszú idő után ismét egyenlített. Azt egri Kiss Csaba ekkor fontos és szépségdíjas góllal, a kaputól nagyon messziről, háttal talált be. Varga Dénes egy lövőcsel utáni ejtéssel szintén szemrevaló gólt szerzett, az utolsó szó azonban a mérkőzés legjobbjáé, Nyékié volt. Az egygólos előnyt birtokló Eger ugyan hagyott egy esélyt a Vasasnak az utolsó másodpercekben, de az kimaradt, így az Eger egy góllal legyőzte riválisát.

További eredmények:
PVSK-Fűszért - FTC 5-9 (0-0, 2-5, 2-1, 1-3)
Dermax-UTE-VB-Leasing - Szeged-Beton VE 11-11 (2-3, 1-2, 4-4, 4-2)
BVSC - Neptun VSC 18-4

(Mobilpress)