Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatottnak Szlovákia csapata ellen kell kivívnia a 2007-es németországi világbajnokságon való részvétel jogát - derült ki a svájci Európa-bajnokság utolsó napján, Zürichben megtartott sorsoláson.

Skaliczky László szövetségi kapitány Eb-13. együttese az első mérkőzést idegenben játssza június 10-én vagy 11-én, a visszavágót pedig Magyarországon - a tervek szerint Szombathelyen, az új sportcsarnokban - rendezik egy héttel később.

A helyszínen tartózkodó Sinka László, a magyar szövetség főtitkára elmondta, komoly összefogásra van szükség, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást, mert a vb-szereplés az egyik záloga annak, hogy a pekingi olimpián is ott lehessen a gárda.

A szlovákok az elmúlt időszakban rengeteget fejlődtek, a mostani Eb-re is kijutottak, igaz, ott az utolsó, 16. helyen zártak. A bajnokcsapat, a Tatran Presov (Eperjes) több alkalommal is próbálkozott azzal, hogy elindulhasson a magyar NB I-ben, ám a honi klubok - egyhangúlag - ehhez nem járultak hozzá.

Bizakodásra ad okot, hogy a magyar aranyérmes, az MKB Veszprém a korábbi időszakban rendre jobbnak bizonyult az eperjesi alakulatnál. Több szlovák klasszis is a magyar élvonalban szerepel.

Összességében kedvező a magyaroknak a sorsolás, ám egy pillanatra sem szabad lebecsülni a szlovák válogatottat. "Megfelelő összefogással és jó rákészüléssel legyőzhetők a szlovákok" - mondta a távirati irodának Skaliczky. "A két csapat jól ismeri egymást, sok szlovák játszik a magyar bajnokságban. Az ellenfelet biztosan fűti a vágy, hogy megmutassa, valójában mit tud, hiszen az Eb nem sikerült neki. Fontos lesz, hogy a mi csapatunkat mennyire kerülik majd el a sérülések, de az biztos, hogy a közelség szempontjából ideális a rivális, hiszen nem kell messzire utaznunk".

A vb-selejtezős párharcok:
Szlovákia - MAGYARORSZÁG
Szerbia és Montenegró - Csehország
Görögország - Lengyelország
Portugália - Ukrajna
Svájc - Oroszország
Szlovénia - Ausztria
Svédország - Izland
Románia - Norvégia

Az első mérkőzéseket június 10-én vagy 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei vehetnek részt a 2007-es németországi vb-n.