Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét kemény ellenfelekkel találkozhat hazai közönség előtt a magyar jégkorong-válogatott, amely a pénteken kezdődő Pannon GSM-kupán összeméri erejét Szlovéniával, Horvátországgal, illetve a kanadai nemzeti csapat elnevezéssel futó amatőr bajnok Thunder Bay Bombersszel.

Amint Pat Cortina, a vendéglátó együttes szövetségi kapitánya a káposztásmegyeri Koriközpontban rendezendő eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: a torna mindenképpen jól szolgálja az áprilisi vb-n szereplő alakulat kialakítását.

Az első ellenfél, a szlovén válogatott jelenleg A csoportos, soraiban Anze Kopitarral, akinek az elmúlt nyáron az NHL-ben érdekelt Los Angeles Kings az amatőröknek tartott választáson, az úgynevezett drafton a 11. helyen foglalta le játékjogát. Olyan országból, amelynek válogatottja nem stabil tagja a világ élvonalának, még soha ilyen előkelő helyen nem draftoltak korongost.

A horvátokat illene legyőznie a magyaroknak, hiszen papíron gyengébbek, mint a Cortina-legénység, ám a harmadik rivális "sötét ló". A Team Canada néven futó együttes nem más, mint a sportág őshazájának amatőr bajnoka, az Allen-kupát, illetve Ontario-tartományi pontvadászatot megnyerő Thunder Bay Bombers.

Az elmúlt két évben Kanada - vagy pedig az Európában légiós kanadaiakból kiállított együttes - összesen háromszor nyert a magyarok ellen, a mostani látogató között nincs ismert név, nem lehet tudni, mire képes valójában.

A jegyek az első két napra 1200, illetve 2000, a záró fordulóra pedig 2000 és 3000 forintért kaphatók a helyszínen és az Ibusz-irodákban.

A magyar keret:
kapusok: Budai Krisztián (Alba Volán-FeVita), Bernei Gergely (Újpest), Szuper Levente (Asiago)
hátvédek: Svasznek Bence, Tőkési Lajos, Kangyal Balázs, Sille Tamás (Alba Volán-FeVita), Horváth András, Szajbert Krisztián (Újpest), Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Lencsés Tamás (DAC-Invitel)
csatárok: Kovács Csaba, Gröschl Tamás, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Csibi József, Palkovics Krisztián (Alba Volán-FeVita), Benk András, Vas Márton, Peterdi Imre (DAC-Invitel), Ladányi Balázs, Gergely Csaba (Újpest), Jánosi Csaba, Feil Arnold, Hoffmann Attila (Ferencváros).

A Pannon GSM-kupa programja
péntek:
15.00: Horvátország - Kanada
18.30: Szlovénia - Magyarország (Sport1)
szombat:
15.00: Magyarország - Horvátország
18.00: Kanada - Szlovénia
vasárnap:
11.30: Magyarország - Kanada (tv2)
14.30: Horvátország - Szlovénia