Vágólapra másolva!
Kiütéses győzelmet aratott a Domino-BHSE POLO nőivízilabda-csapata a LEN-kupa selejtezőjében. Az angol Liverpool nem okozott komoly gondot a magyar együttesnek, és fölényes győzelme hűen tükrözte a két csapat közti különbséget.

LEN-kupa-selejtező, B csoport:
Domino-BHSE POLO - Liverpool (angol) 18-4 (5-0, 5-0, 5-2, 3-2)
Kőér utca, 200 néző
v.: Suarez (spanyol), Smit (holland)
gól: Bujka 4, Ipacs 3, Pelle 2, Kisteleki 2, Tóth 2, Valkay Á. 1, Györe 1, Tomaskovics 1, Kiss 1, Péteri 1 illetve Winter 3, Wild 1

Az már a csoportbeosztásokból kiderült, hogy az angol együttes nem képvisel azonos erőt a hazaiak világbajnokokkal felálló együttese ellen. Ez mindjárt a kezdés után a huszonkettedik másodpercben realizálódott is, hiszen Pelle Anikó révén ekkor szerezte a Domino az első gólt.

A lányok a továbbiakban sem álltak le, így a negyedik percben már 4-0 volt az eredmény. A második negyedben sem tudott komoly ellenállást kifejteni a Liverpool. A nagy fölény ellenére Morris még három ziccert is fogott, így a bekapott gólok ellenére csapata egyik legjobbja volt. A magyarok újabb öt gólja gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

A szünet után rögtön két vendég kapuralövéssel folytatódott a találkozó, majd pár perc múlva Winter révén megszerezték első góljukat az angolok. Ettől aztán belelkesedtek, és második góljukat is elérték még ebben a negyedben.

Az utolsó percekre már kissé könnyelművé vált a Honvéd a biztos vezetés tudatában, ezért ezt a negyedet egy góllal nyerték csak meg. A lányok valószínűleg már a szombat esti, Fiorentina elleni összecsapásra tartalékoltak, ahol az első hely megszerzése lesz a tét. Az olasz gárda 25-4-re győzött a fehérorosz Druzsba Gomel ellen.

(Mobilpress)

A Liverpoollal találkozik a Domino női csapatahttp://www.origo.hu/archivum/20060111nagyuzem.html?pIdx=1