Társoldalunk:

A Dunaferr és a Győr is kiesett a kézi-BL-ből

2006.02.12. 15:58

Megnyugtató előnyt szerzett a Cornexi-Alcoa-HSB Holding az RK Lasta Beograd ellen a nőikézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjében zajló párharc első, hazai mérkőzésén: a címvédő együttes 17 góllal bizonyult jobbnak szerb-montenegrói riválisánál. 

EHF-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - RK Lasta Beograd (szerb-montenegrói) 36-19 (22-11)
Székesfehérvár, 1700 néző
vezette: Jovic, Hasic (mindkettő bosznia-hercegovinai)
Cornexi: Sugár - Balogh B. 7/2, Kordjuk 7, Siti B. 2, Vijunaite 2, Tápai 4/1, Kenyeres 8, csere: Fekete Cs (kapus), Vaszari, Szabó V. 1, Triscsuk 2, Vaszari 1/1, Csernus, Őri E. 2, Pádár M.
Beograd: Pavlovic - Goudiaby 2, Lojpur 1, Kostic 2, Bulatovic 8/3, Grozdanic, Veraja 1, csere: A. Dokic (kapus), Obradovic 3/1, Vuckovic 1, Filipovic, Tasic 1, Dmitrovic
büntetők: 5/4, illetve 4/4
kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc és egy végleges kiállítás

Nehezen lendült játékba a Cornexi, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A tizedik perctől aztán elkapták a fonalat a fehérvári lányok, és Tápai Szabina góljával már 7-3 volt az eredmény. Innentől a vendégek nem tudták feljebb tornászni magukat, mindig megvolt a három-négy gól előny az ekkor már szépen játszó hazaiak javára. Az utolsó perceket kettős emberhátrányban játszották Sitiék, ám Tápai révén még ekkor is eredményesek tudtak lenni, így több mint tízgólos előnnyel zárták a félidőt (22-11).

A szünet után tovább folytatta nagyszerű játékát Szabó Edina együttese, és rövid idő alatt tovább növelte addig megszerzett előnyét. Ebben még az sem gátolta meg őket, hogy Sugár Tímeát egy lövés fejen találta, ami után le kellett cserélni. A helyére beálló Fekete nem jött zavarba, tizenkét percig még gólt sem tudtak dobni neki. A félidő végére az addigi legeredményesebb belgrádi játékos, Bulatovic elütötte Tápait, amiért végleg kiállították. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A nagyobb játékerőt képviselő székesfehérváriak megnyugtató előnnyel utazhatnak a jövő szombati belgrádi visszavágóra.
    
(Mobilpress)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK