Vágólapra másolva!
Ötgólos vereséget szenvedett idegenben a Dunaferr nőikézilabda-csapata az orosz Lada Toljattitól a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar együttes nem juthat be a sorozat negyeddöntőjébe. A dán Aalborg vasárnapi győzelmével eldőlt az is, hogy a Győri Graboplast ETO KC sem kerülhet a legjobb nyolc közé.

nőikézilabda-BL, B csoport, 5. forduló:
Lada Toljatti (orosz) - Dunaferr 31-26 (16-12)
a magyar csapat góldobói: Radulovics 9, Ferling 6, Vincze 5, Bulath 3, Lovász 2, Borbás 1
az orosz csapat legeredményesebb játékosa: Marennyikova 12

Remekül játszott az első félidő első húsz percében a magyar csapat, könnyedén tartotta a lépést a vendéglátó együttessel, sőt, akadt olyan pillanat is, amikor vezetett. A 23. percben 11-11 volt az állás, onnantól kezdve viszont hat és fél percen keresztül csak az oroszok lőttek gólt, elhúztak 16-11-re.

Kevéssel a pihenő előtt Radulovics révén csökkentette a különbséget a Dunaferr, amely ebben a szakaszban pontatlanul kézilabdázott. A folytatásban nagyot változott a helyzet, a dunaújvárosi alakulat ledolgozta hátrányát, a második játékrész 15. percében, 21-20-nál át is vette a vezetést.

Ekkor aztán megint megállt a tudomány, az akciókat nem dolgozták ki a magyarok, ha pedig igen, a lövéseknél hibáztak, miközben a Toljatti játékosai ismét magukra találtak. 22-22 után az oroszok hat alkalommal találtak be Sirina kapujába, míg végre a magyarok ismét eredményen fejeztek be egy támadást.

A Dunaferr igyekezett felzárkózni, hogy legalább az egymás elleni összevetésben jobb legyen riválisánál - a dunaújvárosi mérkőzést a magyarok 30-27-re nyerték -, de miután feljött három gólra, ismét elrontott egy-két támadást, az oroszok pedig kevéssel a vége előtt kétszer is betaláltak.

A csoport másik, szombati mérkőzésén:
Slagelse (dán) - Knjaz Milos (szerb-montenegrói) 36-24 (18-10)

A csoport állása:
1. Slagelse 8 pont, 2. Toljatti 6, 3. Dunaferr 4, 4. Knjaz Milos 2

A jövő heti zárófordulóban a Dunaferr a Knjaz Milost fogadja, míg a Toljatti a Slagelse vendége lesz. A magyar csapat már nem foghatja be a dán és az orosz együttest.

D csoport, 5. forduló:
Aalborg (dán) - Dinamo Volgograd (orosz) 29-21 (13-10)

A csoport állása:
1. Aalborg 7 (153-138)
2. Szkopje 7 pont (145-131)
3. Győr 4
4. Volgograd 2

A Győr az utolsó fordulóban a dán alakulatot fogadja.

(MTI)