Vágólapra másolva!
A magyar válogatott idei első felkészülési mérkőzésén hat ponttal legyőzte az idegenlégiósok csapatát a Győrben rendezett női kosárlabda All Star-gálán.

Eredmény, Audi Hungária All Star-gála:
Magyar válogatott - Légiósok 94-88 (22-23, 32-20, 22-13, 18-32) (videoösszefoglaló)
Győr, 1500 néző
v.: Bodnár, Forrai
Magyar válogatott: Iványi Dalma 6 pont, Fegyverneky Zsófia 8, Vajda Anna 5 (MiZo Pécs), Cserny Réka 23, Honti Kata 9, Horváth Zsuzsanna 9 (MKB-Euroleasing Sopron), Hagara Zsuzsa 6, Papp Krisztina 6 (BSE-ESMA), Fürész Emőke 2 (Diósgyőri KSK), Kajdacsi Judit 8 (Szeviép-Szeged), Németh Bernadett 3 (Zala Volán-ZTE), Horti Dóra 7 (Szolnoki NKK), Koncz Judit 2 (Rába Quelle Foton). Szövetségi kapitány: Sterbenz Tamás.
Légiósok: Nikki Teasley 21, Olekszandra Gorbunova 11 (MKB-Euroleasing Sopron), Amra Dapo 13, Albena Branzova 15, Jekatyerina Liszina 6 (MiZo Pécs), Miljana Musovic 7 (BSE-ESMA), Vickie Johnson, Geisha 3 (MiZo Pécs), Angela Delmis 3 (Diósgyőri KSK), Michaela Moua 2 (Zala Volán-ZTE), Rima Margeviciute (Rába Quelle Foton), Violeta Vukovic 7 (Szeviép-Szeged). Edző: Rátgéber László.

A győri közéleti csapat és a médiaképviselők bemutatója után már-már NBA-s külsőségek közepette kezdődött meg az All Star-mérkőzés: a magyar és külföldi kedvencek tüzes boltív alatt, fellángoló fáklyák kíséretében léptek be egyesével az elsötétített terembe.

A sorakozót követően Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára díjat adott át a tavalyi év negyedik számú európai kosarasává választott Iványi Dalmának és az NB I 2005-ös legjobbjának, a jelenleg sérült Károlyi Andreának.

A légiósok alkalmi kapitányává kinevezett Rátgéber László is ünnepi hangulatban álldogált az oldalvonal mellett: "Örülök, hogy ennyi külföldi vállalta a meccset, csak a soproni Ivana Matovic mondta le a szereplést ma reggel, Nikki Teasleyt pedig legfeljebb tíz percre teszem be, mert fájlalja a térdét. Ez az egész voltaképpen egy nagy rock and roll, remélhetőleg mindenki, a játékosok, a nézők és a szakma is a helyén tudja majd kezelni. Örülök, hogy ezúttal nem a férfiak felvezető programjában kapott helyett a női gála, Győr már most kitűnőre vizsgázott nálam" - mondta a pécsi női csapat edzője.

A főmeccs jellegéhez képest meglepően kiélezetten kezdődött, egymást érték a kemény szerelések és büntetődobások, a nagy adok-kapokból eleinte a saját egyesületeik mezében játszó "vendégek" kerültek ki jobban. Az első kisszünetben kétlabdás verseny szórakoztatta a publikumot, amelyben Győr, Sopron, Pécs és Szeged egy-egy kosarasa és klubvezetője dobált a gyűrűre, a négyes csatát végül a Pécset képviselő Albena Branzova és a másodedző Fűzy Ákos nyerte meg.

A találkozó második negyedében aztán "helyreállt a rend" a pályán, az összeszokottabb hazaiak főként Csernynek és Iványinak köszönhetően átvették az irányítást, és a félidőre már 54-43-as vezetéshez jutottak. A mezőny legeredményesebbje az első 20 percben a bolgár Branzova lett 16 ponttal.

A tízperces pihenő alatt a Savaria ugrócsoport zsákolóshow-ján ámulhattak a jelenlévők, majd folytatódott a magyar gárda egyeduralma. Horváth találataival hamarosan 20 pontra nőtt a különbség, mivel a túloldalon jobbára csak Teasley látványos megmozdulásai jelentettek veszélyt. A harmadik játékrész végén 76-56-ot mutatott az eredményjelző.

A második kisszünetben az amatőrök számára kiírt egymillió forintos dobás következett, és a kiválasztott néző kis híján be is talált a büntetővonalról a túloldali gyűrűbe.

Az utolsó felvonás már csak annyi fordulatot hozott, hogy a légiósok felkapaszkodtak hat pontra, ám a magyar válogatott végül győzelemmel zárta idei első felkészülési mérkőzését. Az All Star-mérkőzés legjobbjává a soproni Cserny Rékát választották. Március 22-én nem kisebb feladat vár Sterbenz Tamás játékosaira, mint az olimpiai és világbajnok amerikai csapat elleni összecsapás, ugyancsak Győrben.

"Az elején picit szégyelltük, hogy nyerni akarunk, de aztán összeállt a játékunk. Örülök, hogy a liga és a klubok hatásosan segíti a felkészülésünket" - értékelte a látottakat a szövetségi kapitány.