Vágólapra másolva!
Az idén első ízben a jövő héten, hétfőn és kedden, Szombathelyen edz együtt Kemény Dénes válogatott kerete, amelyben az athéni ötkarikás győzők közül ezúttal heten s mellettük javarészt fiatalabb vízilabdázók kaptak helyet.

A szövetségi kapitány 17 név alkotta listájáról klubkötelezettségek miatt hiányzik az olaszországi légiós trió: Szívós Márton, illetve a 2004-es olimpiai bajnok Kásás Tamás és Madaras Norbert.

Az itthon játszó olimpiai aranyérmesek közül most nem kapott meghívót a Honvédból a kapus Gergely István és a védő Vári Attila, a "dominósok" csapatkapitánya, Benedek Tibor már korábban lemondta a válogatottságot, az Itáliából haza, közelebbről Újpestre igazolt Varga Tamás pedig továbbra sem tagja a keretnek.

Heten, méghozzá négy Honvéd-, két Vasas- és egy FTC-játékos - Molnár Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, Fodor Rajmund, az angyalföldieket erősítő Steinmetz fivérek, Ádám és Barnabás, illetve a ferencvárosi hálóőr, Szécsi Zoltán - viszont változatlanul élvezik a kapitány bizalmát.

"Azért is vagyunk most ennyien, mert 17-18 embernél többel nagyon nehéz hatékonyan dolgozni. A júniusi, budapesti Világkupa előtt még további két alkalommal tartunk hasonló összejövetelt, összesen akár 25 játékos is lehet, akit megnézek. Mindenkit látni szeretnék, aki szóba jöhet kerettagként, s még egy március végi, majd egy április eleji közös gyakorlás tapasztalata alapján jelölöm ki a margitszigeti Vk-n vízbe szálló csapatot" - mondta Kemény Dénes.

A kétnapos szombathelyi edzőtábor résztvevői:
kapusok: Szécsi Zoltán (Betonút-FTC), Jászberényi Gábor (Brendon-Fenstherm-ZF-Eger), Nagy Viktor (TEVA-VasasPlaket)
mezőnyjátékosok: Molnár Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, Fodor Rajmund, Hárai Balázs (mind Domino-BHSE), Kiss Csaba, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor (mind Brendon-Fenstherm-ZF-Eger), Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel, Varga Dénes (mind TEVA-VasasPlaket), Weszelovszky László (Betonút-FTC), Hosnyánszky Norbert (Szeged-Beton VE).