Vágólapra másolva!
Elszenvedte második vereségét a nőikosárlabda-bajnokságban a Mizo-Pécs együttese. A Diósgyőr hazai pályán aratott nagyon fontos győzelmet a fáradtnak tűnő pécsi csapat ellen, és ezzel megszilárdította helyét az élmezőnyben.

Eredmény, női bajnokság, 21. forduló
Diósgyőri KSK - Mizo-Pécsi VSK 59-55 (16-12, 20-15, 12-15, 11-13)
Miskolc, 1000 néző
v.: Ádám, Király
legjobb dobók: Fűrész 14/3, Fodor 11/9, Ambrus 10, illetve Fegyverneki 22/9, Johnson 6,

Az Euroliga csoportmérkőzésen szerzett sérüléséből Iványi Dalma nem épült fel, így bár beírták a jegyzőkönyvbe, már a bemelegítéskor sem lépett parkettre a vendégeknél.

Az első négy percben egyik oldalon sem jeleskedtek a pontszerzésben a csapatok, és ebből a gödörből a Diósgyőrnek sikerült hamarabb magára találnia, így hárompontos dobásaiknak köszönhetően 13-4-re elhúztak. Ezt a továbbiakban még növelték, de a hajrára beleerősített a Pécs, és sikerült négy pontra csökkentenie a hátrányát.

A második negyedben Ambrus jó dobásaival újra meglépett a DKSK (21-12), de ekkor Rátgéber László hármat is cserélt, ezzel próbálta felrázni csapatát. Az új játékosok sem tudtak új színt vinni a pécsiek játékába, így a hazaiak már tíz ponttal is vezettek ebben az időben, és a végén magabiztos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A szünet után a játékvezetők néhány ítéletét nehezményezte a hazai publikum, de a Diósgyőrt nem zavarta meg ez sem. Rátgéber mester időt is kért azonnal, és a vendégek 6-0-s szériával fejezték be a negyedet.

Az utolsó tíz perc így aztán igazán izgalmasra sikerült. A Pécs kemény védőjátékának eredményeként tovább csökkent a két együttes közt a különbség, de ekkor Fodor újabb triplájával fellélegezhettek a borsodiak. Kevéssel a mérkőzés vége előtt három pontra feljött a PVSK, de a hazaiak meg tudtak újulni, és megszerezték a győzelmet.

a nap másik mérkőzésén
Szolnoki NKK - Kanizsa DKK 88-67 (28-20, 20-20, 17-14, 23-13)

Mobilpress