Vágólapra másolva!
Az bizonyos, hogy az egyaránt másodikként végzett magyar csapatok közül a Vasasra olasz rivális vár a legjobb nyolc között a férfivízilabda-Euroligában, míg a szintén negyeddöntős Honvéd - két talján együttes mellett - a Vasas előtt csoportelső horvát Jug Dubrovnikot is kaphatja ellenfélnek a hétfői, római sorsoláson.

A piros-kékeknek azután maradt a színtiszta itáliai választék, hogy a főtáblás csoportmérkőzések szombati zárultával csupa olasz együttes végzett a négyesek élén, kivéve a B betűjelű kvartettet, ahol a dubrovniki alakulat diadalmaskodott az angyalföldieket megelőzve.

Éppen ezért nekik nem, a Honvédnak viszont kisorsolhatják a horvátokat a már egyenes kieséses rendszerű negyeddöntőben. Kovács István gárdájának másik két potenciális ellenfele a C csoportban első Savona és a D jelű négyesben nyertes Pro Recco. Az viszont biztos, hogy a négy közé jutásért a Honvéd nem akadhat össze újból az A kvartettben éppen előtte első Posillipóval, amelyet ugyanakkor a Vasassal összehozhat a sors(olás) szeszélye.

A "magyaros vonal" mindenesetre erősödik akár a Savonát, akár a Pro Reccót kapja Földi László legénysége, hiszen előbbi együttesben játszik az a Kásás Tamás, aki legutóbb éppen a Vasastól szerződött Itáliába, utóbbiban pedig Szívós Márton mellett ott pólózik az a Madaras Norbert is, aki szintén a piros-kékeket erősítette olaszországi légióskodása előtt. Honvéd-Pro Recco párharc esetén pedig Szívós lenne kénytelen volt magyar csapata ellen vízbe szállni.

A második számú európai kontinentális sorozatban, a LEN Kupában orosz-olasz döntőt rendeznek: a Ferencvárost kettős győzelemmel (idegenben 12-6, a Népligetben 9-8) búcsúztató Kazany ellenfele - meglepetésre - a korábban az Egert kiverő Brescia lesz. Az itáliai gárda az elődöntő első meccsén odahaza kapott ki 11-8-ra orosz riválisától, a vasárnapi visszavágón viszont hatalmas bravúrral, négy góllal, 11-7-re nyert a Varga II Zsoltot is foglalkoztató Dinamo Moszkva otthonában, s így finálét vívhat.