Vágólapra másolva!
A Domino-BHSE-re és a TEVA-VasasPlaketre egyaránt csoportelső olasz rivális vár a férfivízilabda-Euroliga negyeddöntőjében: előbbi a Pro Reccóval, utóbbi pedig a Savonával találkozik a hétfői római sorsolás szeszélye folytán.

Nyilatkozatok mozgóképen

Kovács István tavaly ezüstérmes együttese idegenben kezd a Szívós Mártont és Madaras Norbertet is foglalkoztató Pro Reccóval, amely az előző kiírásban harmadik lett. Szívós egyébként éppen volt csapatával került szembe.

Földi László legénységének ellenfelénél is pólózik egy magyar játékos, jelesül Kásás Tamás, aki éppen a Vasasból igazolt Olaszországba, a tavaly LEN Kupa-győztes Savonához. Az első mérkőzést Magyarországon rendezik.

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője nem örült a sorsolás eredményének: "Nem gondoltam volna, hogy a Reccót sorsolják nekünk, nemrég éppen náluk edzőtáboroztunk, s mondhatom, a lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kaptuk. De hát ez van, adott a feladat, megpróbáljuk sikeresen megoldani."

Földi László, a Vasas vezetőedzője már elégedettebb volt: "Itt már nincs könnyű rivális, de ha előzetesen választanom kellett volna, a három olasz közül eleve a bajnokságukban jelenleg negyedik helyen álló Savonát mondom. Még akkor is, ha a Posillipóhoz és a Reccóhoz hasonlóan iszonyúan erős csapat, amelyben a világ jelenlegi két legjobb játékosa is pólózik. Nekünk már megvannak a pontos játéknapok is: az első összecsapás nálunk lesz, a Komjádi uszodában március 22-én, szerda este 8 órától, a visszavágót pedig április 19-én játsszuk Savonában."

a negyeddöntő párosítása:
Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói) - Posillipo (olasz)
Pro Recco (olasz) - Domino-BHSE
TEVA-VasasPlaket - Savona (olasz)
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Jug Dubrovnik (horvát)