Vágólapra másolva!
Könnyedén szerezte meg első győzelmét az Alba Volán jégkorongcsapata a Borsodi Liga döntőjének első mérkőzésén. A székesfehérvári találkozón a vendég Újpest nem tudott meglepetést okozni. A bronzmeccsen a Ferencváros Dunaújvárosban nyert.

Eredmény, jégkorong Borsodi Liga, döntő, 1. mérkőzés
Alba Volán-FeVita - Újpesti TE 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) (videoösszefoglaló)
Székesfehérvár, 2300 néző
v.: Iskra (szlovén), Gebei, Abonyi
gól: Palkovics (19., 49.), Gröschl (32.), Palovcik (46.)
kiállítások: 14 perc illetve 18 perc

Nagy lendülettel kezdett a hazai együttes, és már az első percben Palkovics lövését kellett hatástalanítania Sájevics kapusnak. A folytatásban is inkább a Volán akarata érvényesült, de igazi gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott. Mindkét oldalon a fő szempont a biztonságos védekezés volt, ezért nagy kockázatot egyik csapat sem vállalt fel. Aztán mielőtt véget ért volna az első harmad, megszerezte a vezetést a Székesfehérvár. Ocskay hozta kihagyhatatlan helyzetbe Palkovicsot, aki élt a lehetőséggel (1-0).

Szünet után a vendégek legveszélyesebb játékosa, Ladányi lőtt messziről, de próbálkozását Budai védte. Majd újra állandósult a Volán-fölény, ám előbb Kovács, majd Holéczy sem tudott gólt szerezni. Aztán a harmincegyedik percben Ocskay előtt adódott ziccer, de elütött a korong fölött, így ez a lehetőség is kimaradt.

Egy perccel később viszont már nem, az emberelőny leteltekor a körbejáratott korongot Gröschl emelte az UTE kapujába (2-0). A hátralevő időben nem tudott kibontakozni az Újpest, a fehérváriak pedig a biztos vezetés tudatában építhették támadásaikat.

Az utolsó húsz percnek aztán kétgólos előnnyel kezdhetett neki Pat Cortina gárdája, és már rögtön az elején növelni is tudták azt. Palovcik hatalmas bombájával szemben az újpesti kapus tehetetlen volt (3-0). Majd még magukhoz sem tértek Ladányiék, máris kettős emberhátrányba kerültek, amit Palkovics felsősarkos lövésével a Volán góllal zárt (4-0).

Ezután gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, és mindkét együttes már csak a pénteki összecsapásra gondolt. Az Alba Volán-FeVita a vártnál könnyebben megszerzett sikerével 1-0-ra vezet a bajnoki döntő négy győzelemig tartó párharcában.

Mobilpress