Vágólapra másolva!
Hazai csarnokban 5-3-ra győzött az Újpest a jégkorongbajnokság döntőjének második mérkőzésén. A végig szoros és jó iramú mérkőzésen a vendég Alba Volán az utolsó harmadig esélyes volt a győzelemre, ám Ladányi vezetésével az UTE kerekedett felül, így 1-1-re áll a négy győzelemig tartó párharc.

Jégkorong Borsodi Liga, döntő, második mérkőzés:
Újpesti TE - Alba Volán-FeVita 5-3 (2-2, 1-1, 2-0)
Megyeri út, 1800 néző
Vezette: Mihalik (szlovák), Sós (magyar), dr. Nyeste (magyar)
gól: Ladányi (8., 35.), Gergely (20.), Marcinek (44.), Dubek (60.), illetve Ocskay (4., 18.), Kovács Cs. (37.),
kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, ennek eredményeként már a nyolcadik másodpercben bravúros védést kellett bemutatnia Budainak Dubek lövése után. A Volán a negyedik percben az első kapura lövésébőlszerezte meg a vezetést Ocskay révén. A gól megfogta az újpestieket, de rövid idő elteltével rendezték a soraikat, és Ladányi szép egyéni akció után kiegyenlített. A gólt követően többnyire mezőnyjáték folyt, majd egy kettős emberelőnyt is sikerült kivédekeznie Sájevicséknak, de egy újabb labdaszerzés után kevéssel a szünet előtt Ocskay megint megszerezte a vezetést a Volánnak. Amikor már szinte senki nem számított rá, kiegyenlített az UTE, így Gergely találatával döntetlennel zárult a haramd.

A szünet után megint nagy rohamokkal indított a lila-fehér gárda, Budai nagyszerű védéseinek köszönhették a vendégek, hogy nem változott az eredmény. Az Alba Volán sem akart nagyon lemaradni helyzetek terén, így Sájevics kapuja előtt is adódott néhány meleg pillanat. Aztán kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit már az első előny letelte után tudott értékesíteni Ladányi. Nem sokáig örülhettek azonban, mert Kovács Csaba lövésével két perc múlva egyenlítettek a székesfehérváriak, így ez a húsz perc is döntetlennel zárult.

Az utolsó harmadban gyorsan kettős emberelőnybe került a fővárosi csapat, de csakúgy, mint a második játékrészben, ezúttal is közvetlenül az egyik büntetés lejárta után tudtak gólt ütni: a kapu előtt egyedül maradt Marcinek emelt a fehérvári kapuba. Ocskayék ezután hatalmas nyomás alá vették a hazaiakat, akik Ladányi vezetésével hősiesen védekeztek, Pat Cortina pedig tanácstalanul próbált lelket verni játékosaiba. A vége előtt időt kértek a fehérváriak, és levitték a nagyszerűen védő Budait. A csere nem jött be, mert az Ocskaytól ellopott korongot Dubek helyezte az üresen álló kapuba, eldöntve ezzel a meccset.

(Mobilpress)