Vágólapra másolva!
Tíz góllal, 34-24-re nyert a Győri Graboplast ETO KC a vendég francia Besacon ellen a női kézilabda KEK negyeddöntőjében zajló párharc első mérkőzésén. Otthon kapott ki 28-26-ra a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding a horvát Podravka Koprivnicától, a jól védekező Debrecen ugyanakkor négy góllal nyert a vendég francia Metz ellen az EHF-kupa negyeddöntőjének első találkozóján.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Győri Graboplast ETO KC - Besancon (francia) 34-24 (13-9)

A mérkőzés Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkárának halála miatt gyászszünettel kezdődött. Bátran kezdett, 2-0-lal nyitott az előző idényben finalista, a magyar bajnokságban alapszakaszgyőztes Győr otthonában a francia gárda. Az első hazai gól az 5. percben esett. A Besancont végül a 11. percben sikerült utolérnie (4-4) az ETO-nak, amely kisvártatva a vezetést is átvette.

Továbbra is álmosan játszott mindkét együttes, és váltott vezetéssel folytatódott a nem túl magas színvonalú küzdelem. Amint feljavult a Győr védekezése, ellépett két góllal (24. p: 10-8), a franciák azonnal időt kértek. Hiába, mert Herr kapus eszén egyre kevésbé tudtak túljárni, miközben Görbicz vezérletével nőtt a különbség.

A második félidő újabb győri találattal indult, ám kettővel válaszoltak a vendégek. Emberelőnyben megint a hazaiak pillanatai következtek, és 18-12-re módosították az állást. Megtört a Besancon, a 40. percben, 21-14-nél időt kért a vendégek trénere, de szakmai tanácsaival csak annyit ért el, hogy egy darabig nem nőtt a különbség. Később a Győr fokozta az iramot, a gyakorta szabálytalankodó franciáknak pedig emberhátrányban nem volt esélyük. Ebben a szakaszban Nagy jeleskedett a gólszerzéssel.

A zárószakaszban annak ellenére sikerült kétszámjegyű előnyre szert tenni (31-21), hogy Temes után Görbicz is megkapta harmadik büntetését, és így már egyikőjük sem térhetett vissza. A formalitásnak tűnő visszavágót jövő vasárnap rendezik Besanconban.

(MTI)