Társoldalunk:

Görbiczék és Szűcsék nyertek, Tápaiék bajban

2006.03.12. 20:39

Hazai pályán a horvát Podravka Koprivnica ellen szenvedett 28-26-os vereséget Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

nők, EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Podravka Vegeta, Koprivnica 26-28 (11-12)
Székesfehérvár, Köfém-csarnok
v.: Geduilas, Malasinskas (litvánok)
gól: Tápai Sz. 9/3, Balogh B. 4/1, Vaszari 3/2, Korgyuk 2, Kenyeres 2, Pádár M. 2, Vijunaite 2, Szabó V. 1, Őri E. 1, illetve Tatari 7, Pasicnik 7/3, Zebic 6, Naukovics 5, Palcic 3
hetes: 10/6, illetve 3/3
kiállítás: 2, illetve 10 perc

Jó alaphangot adhatott a székesfehérvári EHF-kupa-mérkőzésnek a győriek Besancon elleni KEK-sikere: nem tévedés, a csapat néhány tagja, Szabó Edina vezetőedzővel együtt a Köfém-csarnok előterében televízión figyelte a magyar bajnok remeklését.

Ott volt Siti Bea is, akinek megjegyeztük, nagyon furcsán néz ki mez nélkül egy ilyen fontos mérkőzés előtt, mire azt válaszolta: nekem sokkal rosszabb civilben!" A Cornexi frissiben kinevezett technikai igazgatója nagy tapsot kapott, amikor belépett a csarnokba, de a csapatok bemutatásakor hangrobbanással ért fel nevének a szpíker által történő felkonferálása...

Jól kezdett a címvédő, igaz, a 13. percig már két hetest is kihagyott az együttes, mindegy melyik horvát kapus állt a háló elé, Tápaiék nem bírtak túljárni az eszén. A kapuban Sugár nem brillírozott, szerencséjére a védekezésben ekkor még Naukovicsot sikerült távol tartani a kaputól. Ami meglepetést kelthetett, az Balogh és Korgyuk helycseréje volt, a jobbszárnyat gyakorlatilag "feladta" a hazai együttes, ugyanis az orosz játékos szélről képtelen volt betalálni, Balogh pedig hiába játszott pályafutása korai szakaszában jobbátlövőt, a hatalmas horvátok ellen szemernyi esélye sem volt.

Irányítóban Őri Edina kezdett, majd Tápai próbált neki besegíteni, Kenyeres pedig két gyors gólja után már nem talált be a horvát kapuba. A 25. percben 10-10-nél Vaszari is büntetőt rontott, egy perccel később Zebic pimasz ejtésével átvette a vezetést a Podravka, s már nem is engedte ki a kezéből.

12-11-es horvát vezetésről folytatódott a második játékrész, ám Korgyuk hiába egyenlített, Pasicnikék pillanatok alatt 15-12-re léptek meg. S amit az első félidőben még sikerült megakadályozni, a másodikban nem: az orosz Naukovics úgy lőtt öt gólt, hogy jószerével a szaggatott vonalat sem kellett megközelíteni, fel sem kellett ugrania, csak úgy talpról, tíz méterről szaggatta szét Sugár, majd Fekete kapujának hálóját. (13-17).

A 45. percre még egyszer megpróbált felállni a Cornexi, végre Vijunaite is megmutatta, van beállós is a pályán, ám 19-21-ről könnyedén lépett meg 23-28-ra a kaproncai gárda.

Az utolsó három percben még megrázta magát a hazai együttes, az egész mérkőzésen kiválóan teljesítő Tápai Szabina vezérletével a hajrá három percét 3-0-ra nyerték, kicsit kozmetikázva a vereség mértékét (26-28).

Szabó Edina, a Cornexi szakvezetője: "Nem volt könnyű a mérkőzés, hibákat követtünk el, Naukovicsot meg egyszerűen hiába toltuk ki a térfél közepéig, onnan is betalált. Balogh és Korgyuk cseréje szerintem jól bevált már a Debrecen ellen is, ezen az összecsapáson is csak a helyzetkihasználással akadtak problémáik."

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK