Vágólapra másolva!
A jégkorong Borsodi Liga idei döntőjében először született idegenbeli győzelem: az Alba Volán-FeVita az UTE otthonában nyert magabiztosan, 4-1-re. Ocskayék így pénteken hazai pályán akár bajnoki címet is ünnepelhetnek.

eredmény, Borsodi Liga, döntő, 4. mérkőzés
UTE - Alba Volán-FeVita 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Megyeri út, 1500 néző
v.: Koncz (szlovák), Mayer, Kincses
gól: Gallo (31.), illetve Kovács Cs. (4.), Csibi J. (5), Stastny (33.), Ocskay (40.)
kiállítás: 12 perc, ill. 10 perc

Eddig mindkét jégkorongcsapat hozta hazai mérkőzését, így a negyedik összecsapásnak 2-1-es fehérvári előnnyel vágtak neki az együttesek. Az újpestiek remélték, hogy ez a sorozat - a hazai veretlenség - kedden sem szakad meg, ám a Volán más véleményen volt.

Az elhatározást igen hamar tett is követte, hiszen négy és fél perc elteltével már 2-0-s előnyben volt a Volán: a negyedik perc végén Kovács Csaba talált a házigazdák kapujába, majd 30 másodperccel később Csibi József volt eredményes.

A sokkhatásból 8-10 percig nem tért magához az UTE, ez idő alatt csak a szerencsén múlt, hogy nem kaptak újabb gólokat a házigazdák. Az utolsó öt percben kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de Budai nagyszerűen hárította az újpesti lövéseket, így az első harmad végéig nem tudott faragni hátrányából a lila-fehér együttes.

A második harmad kiegyenlített játékkal kezdődött, sőt az UTE rohamozott többet, ám lövéseik vagy elkerülték a kaput vagy Budai védett nagyszerűen. A 31. percben aztán góllá érett a lilák enyhe fölénye, Gallo ugyanis a kék vonalról hatalmas gólt ütött. Budai kapuja ekkor már több, mint 100 perce volt érintetlen.

A hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis két perc múlva Stastny korcsolyázott egészen az Újpest kapujáig és közeli lövése (a bizonytalankodó Sájevicset váltó) Bernein lelassulva a kapu jobb alsó sarkába csorgott. Négy másodperccel a játékrész vége előtt tovább növelte előnyét a Volán, Holéczy átadását Ocskay négy méterről lőtte a bal felsőbe.

Hiába támadott az UTE az utolsó felvonásban sokat, ezen a mérkőzésen nem volt bennük annyi erő, hogy igazán szorossá tudják tenni a találkozót. A záróharmad második felében a Volán már csak az eredmény tartására törekedett, amit sikerrel teljesített. A székesfehérváriak így magabiztosan diadalmaskodtak és már csak egy győzelemre vannak az újabb bajnoki címtől. Folytatás pénteken, a koronázó városban.

Mobilpress