Vágólapra másolva!
Az április 24. és 30. közötti amiens-i divízió I-es világbajnokság jegyében vív két mérkőzést a héten a német csapattal a magyar jégkorong-válogatott. Csütörtökön 18 órakor Székesfehérváron, szombaton 11 órakor a káposztásmegyeri Koriközpontban találkozik a két vb-csoportellenfél.

Amint Uwe Krupp, a németek szövetségi kapitánya - aki játékosként kétszeres Stanley-kupa-győztes és All-Star válogatott volt az észak-amerikai profiligában (NHL) - a találkozókat felvezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a gárda nem a legerősebb összeállításban játszik majd, mert a Bundesliga elődöntője és az NHL alapszakasza még tart.

Pat Cortina viszont csak az NHL Dallas Stars tartalékegyüttesében szereplő Vas Jánosra nem számíthat. "Keresem a megfelelő sorösszeállításokat. Akik a keretben vannak, lehetőséget kapnak most és a jövő heti két lengyelországi összecsapáson" - jegyezte meg a magyar kapitány.

Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke kitért arra, hogy a két ország hokisszervezete kiváló szakmai és baráti kapcsolatot ápol, a németek segítenek például a 2011-es vb-re benyújtott magyar pályázatnál. Ennek a jó viszonynak köszönhető, hogy a torinói olimpián is szerepelt válogatott most eljött Magyarországra.

Hozzátette: esély mutatkozik arra, hogy ősszel Ausztria, egy év múlva pedig az olimpiai aranyérmes svéd együttes látogasson Budapestre. Változás a magyar keretben, hogy a fiatal Benk András érettségire készül, így ő nem lehet a többiekkel, míg Sille Tamás újra meghívót kapott.