Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság rájátszásának negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, a BSE öt ponttal verte a ZTE gárdáját, így bejutott az elődöntőbe. A végig fordulatos mérkőzést a hajrában az addig pont nélkül álló Vida döntötte el, így a fővárosi együttes lesz az elődöntő negyedik résztvevője a már bejutott Pécs, Sopron és a DKSK mellett.

Női kosárlabda, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
BSE-ESMA - Zala Volán-ZTE 60-56 (23-19, 13-8, 14-14, 10-15) (videoösszefoglaló)
Városmajor u., 200 néző
v.: Földházi, Benczúr
legjobb dobók: Andó 22, Fűrész 12, Kosjár 8, illetve Michaela 15, Szélesy 14, Heller 13.

Egy perc sem telt el a mérkőzésből, a vendégek szakvezetője azonnal időt kért, mivel a jól kezdő hazaiak ellen ekkor már nyolc pont hátrányban volt csapata. Az időkérés után sem változott sokat a játék menete, így hamar tíz pontra nőtt a BSE előnye. Öt perc után visszaesett a fővárosiak teljesítménye, és ekkor a zalaegerszegiek egészen döntetlenre fel tudták magukat tornázni, de a hajrá megint nem róluk szólt (23-19).

A második negyed hatalmas küzdelmet hozott, ahol kevés pontot szereztek az együttesek. Sok eladott passz, és kihagyott helyzet jellemezte a csapatok játékát, majd a ZTE megint egalizálni tudta az eredményt, de edzőjük reklamálása miatt technikai büntetést kaptak. Innentől megint Farkas Sándor lányainak akarata érvényesült, ezért ezt a játékrészt is előnnyel tudták befejezni (36-27).

A szünet után ismét a fővárosi gárda kezdett jobban, de aztán jött az immár hagyományos rövidzárlat, és a vendégek főként a finn Michaela vezérletével újra fel tudtak zárkózni. Az eredményt megtartani azonban nem tudták, mert a hazaiak Andó jó játékának köszönhetően összekapták magukat, és döntetlenre hozták ezt a párharcot (50-41).

Az utolsó tíz perc elején tovább nőtt az előnyük, de a zalaegerszegiek egy utolsó rohamot indítva, főleg Heller kosarainak eredményeként tíz pontot dobtak zsinórban. Így a véghajrát 57-56-os hazai vezetéssel kezdték a csapatok, és a vége előtt hat másodperccel az addig pontot sem dobó városmajori Vida triplájával eldőlt a mérkőzés.

Győzelmével a BSE 2-1 arányban nyerte a két győzelemig tartó párharcot, így bejutott a bajnoki rájátszás elődöntőjébe.

Az ugyancsak két sikerig tartó elődöntő párosítása:
MiZo Pécs - BSE-ESMA
MKB-Euroleasing Sopron - Diósgyőri KSK

A szövetség által kitűzött időpontok: április 9., 14. és (szükség esetén) 19.

férfi NB I:
Marso-Carmo Suzuki NYKK - Kaposvári KK 82-79 (23-17, 17-23, 20-20, 22-19)

Mobilpress