Vágólapra másolva!
A Dunaferr hazai pályán legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I rájátszásának az első mérkőzésén.

Női NB I, rájátszás, az 1-4. helyért:
Dunaferr - FTC 33-29 (16-15)
Dunaújváros, 1000 néző
v.: Dobrovits, Tájok
legjobb dobók: Radulovics 9, illetve Tóth T. 7
hétméteresek: 4/3, illetve 6/5.

A nőikézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában már minden meccs rangadónak minősül, hiszen a szisztéma szerint az 1-4. helyezettek csapnak össze, így az első playoff-mérkőzés, a Dunaferr-FTC összecsapás is izgalmasnak ígérkezett.

Már csak azért is, mert a tabellán a Fradi egy pont előnnyel vezetett riválisa előtt. A tét eleinte meglátszott a csapatok játékán: az első három percben nem is esett gól. Aztán pillanatok alatt feléledt a Dunaferr, el is húzott vetélytársától három góllal. Radulovics Bojana remekelt, góljaira alig volt válaszuk a ferencvárosiaknak. Németh András, a zöldek vezetőedzője azonban feltüzelte tanítványait, akik a félidő derekán nemcsak utolérték az újvárosiakat, hanem a vezetést is átvették. A hazaiak azonban újfent fordítani tudtak, és a mintegy ezer fős publikum örömére előnnyel vonultak szünetre (16-15).

A fordulás után kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a Dunaferr tartotta két-három gólos előnyét. A Fradi megpróbált kapaszkodni, de Tóth Tímea, a csapat lelke hiába űzte-hajtotta a társakat, nem sikerült utolérni a hazai gárdát. Az izgalom így a végén elmaradt, a Dunaferr magabiztosan győzött 33-29-re, és megelőzte a forduló előtt második FTC-t.

(Mobilpress)