Vágólapra másolva!
Már nincs könnyű párharc az európai nőikézilabda-kupákban, így az állva maradt három magyar csapatra is nehéz ellenfél vár az elődöntőben, melynek első felvonását a hétvégén rendezik.

A KEK-ben az előző idényben EHF-kupa-finalista Győri Graboplast ETO KC a norvég Larvikot fogadja az első mérkőzésen. Mindkét gárdában sok a válogatott játékos, többek között ez is garancia arra, hogy magas színvonalú csatát láthatnak majd a nézők.

Amint azt Vanyus Attila, a magyar klub elnöke megjegyezte: az önmagában nem gond, hogy először hazai környezetben kell pályára lépni, ugyanakkor kérdés, sikerül-e megnyugtató előnyt szerezni a jövő heti visszavágóra. Sokan ezt a párharcot tartják az előrehozott finálénak.

Az EHF-kupában tavaly három (a Győr, az FTC és a későbbi végső győztes Cornexi) szerepelt a legjobb négy között, most kettő. A Ferencváros ismét elődöntős, s a legjobb négy mezőnyének a tagja a Debrecen is, amelyre éppen a címvédő székesfehérváriakat kiejtő horvát Podravka Koprivnica vár.

A hajdúságiak idegenben kezdenek, és jó esélyük van arra, hogy tíz év után ismét európai kupa döntőjébe jussanak. A Ferencváros ugyanakkor megkapta a legerősebbnek tűnő riválist, az ukrán Motor Zaporizzsját, ráadásul az első felvonásnak a Népliget ad otthont. A zöld-fehérek szerdán a bajnoki rájátszásban 33-29-re kikaptak a Dunaferrtől, vagyis a főpróbájuk nem volt tökéletes.

a magyarok programja
EHF-kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
18.00: Podravka Koprivnica (horvát) - Debrecen
18.00: FTC - Motor Zaporizzsja (ukrán)

KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:
16.15: Győri Graboplast ETO KC - Larvik (norvég)