Társoldalunk:

Vb-negyedik lett a jégkorong-válogatott

2006.04.30. 19:17

A német válogatott százszázalékos mérleggel nyerte az amiens-i divízió I-es jégkorong-világbajnokságot és jutott vissza a legjobb 16 csapatot felvonultató élvonalba, miután a torna zárónapján 5-0-ra legyőzte a házigazda francia együttest.

5. forduló:
Németország - Franciaország 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
gól: Goc (10., 12.), Ancicka (28.), Barta (34.), Sturm (37.)

A németek léptek fel agresszívebben, és Goc révén megszerezték a vezetést. A hátvéd emberelőnyben leadott lövése Coqueux ütőjéről vágódott a hálóba. 2:05 perccel később megint ő bombázott a jobb felső sarokba. A hazaiak csak a kapuvasig jutottak, pedig többször is létszámfölényben játszhattak.

A második harmad eleje kiegyenlítettebb volt, majd nőtt a különbség. Előbb Ancicka a kaput megkerülve fonákkal emelt a hálóba, majd Barta rázta le a védőket, és könyörtelenül élt a lehetőséggel. Sturm kettős emberelőnyben volt eredményes.

A harmadik játékrészben hiába próbálta megszerezni a becsületgólt a francia válogatott, a németek egyszerűen legyőzhetetlenek voltak.

Az Uwe Krupp irányította gárda teljesen megérdemelten végzett az élen: toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből, és tulajdonképpen csak a magyar válogatott tudta megszorítani, igaz, csak két harmadon át.

További eredmény:
Nagy-Britannia - Izrael 12-0 (2-0, 4-0, 6-0)

A várakozásoknak megfelelően az izraeli válogatott esett ki a divízió I-ből, miután simán kikapott Nagy-Britanniától. Az izraeli csapat számára már az nagy fegyvertény volt, hogy tavaly felkerült a divízió I-be, ám most visszaesett az alsóbb osztályba.

A végeredmény:
1. Németország 10 pont
2. Franciaország 7
3. Japán 6
4. Magyarország 5
5. Nagy-Britannia 2
6. Izrael 0

A német csapat feljutott a 16 csapatos élvonalba, míg az izraeliek a következő alkalommal a divízió II-ben szerepelnek.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK