Társoldalunk:

A Csíkszereda is indul a magyar hokiligában

2006.05.05. 18:36

A román szövetség engedélyezte a Csíkszereda csapatának, hogy a Magyar Kupa 2006-os sorozata mellett a jégkorong Borsodi Liga következő kiírásában is részt vegyen. Az is eldőlt, hogy az erdélyi együttes lesz az egyetlen külföldi csapat a következő bajnokságban, ugyanis a 2005/2006-os sorozatban ötödik helyen végzett Érsekújvár feljutott a szlovák élvonalba, így nem tudja vállalni a szereplést a magyar pontvadászatban.

Első alkalommal szerepel a magyar Borsodi Ligában a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A magyar szövetség, valamint a magyar klubcsapatok szerdán hivatalosan is elfogadták a csapat nevezését, ezt tette pénteken a Román Jégkorong Szövetség (FRHG) is.

"Másfél hónapos lobbi eredménye ez a döntés, a magyar csapatok megértése, jó hozzáállása és a szponzorok támogatása kellett hozzá" - mondta a Hargita Népének Kurkó János György, a jégkorongszakosztály elnöke.

A Borsodi Liga következő szezonjában eddig hat csapat részvétele biztos (Alba Volán, Újpest, Dunaújváros, Ferencváros, Miskolc, Csíkszereda), mert a győriek még továbbra sem tudják, hogy képesek lesznek-e a szereplés anyagi hátterét biztosítani.

(MTI) / [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK