Társoldalunk:

Egyenlített a Szeged a kézidöntőben

2006.05.10. 20:05

A Pick Szeged nagy csatában nyert a címvédő MKB Veszprém ellen az MTD férfikézilabda bajnoki döntő második mérkőzésén, és így 1-1-re áll az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc.

döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB Veszprém 27-23 (13-12)
az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Az első percek alapján gyanítható volt, hogy kemény lesz az összecsapás, rengeteg volt a test-test elleni csata, minden játékos tiszteletet parancsoló ütközéssel nyitott. Eleinte felváltva estek a gólok, majd a 11. percben 6-4-re ellépett a Szeged.

A kiállításokkal tarkított szakaszból jobban jött ki a Veszprém, és fordított, ám Matic remeklésével megint a Picknél volt az előny. Az őrületes iramban hibák is becsúsztak, ami a címvédőnek kedvezett, a Tisza-partiak két büntetőt is rontottak, de a szünet előtti hajrát ők bírták jobban.

A lendület továbbra is megmaradt, és 15-12-re megléptek a hazaiak. A vendégek kapaszkodtak, ám a lélektanilag fontos vezetést nem tudták visszavenni, azt viszont nem hagyták, hogy a rivális elhúzzon.

A 49. percben egy eladott labda mégis egyenlítést eredményezett (20-20). A végjátékban több rutinos szegedi játékos türelme sokat ért, így sikerült megint olyan lépéselőnybe kerülniük, ami győzelmet eredményezett. Az utolsó percben az indulatok elszabadultak, több pofon is elcsattant. A következő mérkőzésnek vasárnap 13.15-kor Veszprém ad otthont.

További eredmények:
a 3. helyért, 2. mérkőzés:
PLER-Airport - Dunaferr SE 23-30 (13-14) (videoösszefoglaló)
a három győzelemig tartó párharc állása:
2-0 a Dunaferr javára.
A következő mérkőzésnek szombaton 18 órakor Dunaújváros ad otthont.

a 7. helyért, 3. mérkőzés:
Nyíregyházi KSE - Komlói BSK-Fűtőerőmű 33-30 (16-18)
a három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Nyíregyháza javára.
A következő mérkőzést csütörtökön 17 órakor ugyancsak Nyíregyházán rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK