Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém 36-32-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a férfikézilabda-bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, és így már csak egyetlen siker választja el a címvédéstől.

Döntő, 3. mérkőzés:
Forrás: [origo] MKB Veszprém - Pick Szeged 36-32 (19-12)
az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Veszprém javára

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, és felváltva vezettek a csapatok. Az átlövőkre nem igazán léptek ki, így szabadon kísérletezhettek. A vendégeknél főleg a szerb légiósok sziporkáztak, így negyedóra után 9-7-es Pick-előnyt mutatott az eredményjelző. Mezei, majd Ilyés kiállítása alatt viszont rendezte sorait a Veszprém, és fordított. A szünet előtti hajrában Vadkerti is büntetést kapott, a hazaiak pedig sorozatban hét gólt szerezve alaposan elhúztak.

A második félidőben valamelyest jobban játszott a Szeged, és Bendó révén közelebb férkőzött riválisához. Közben két klasszis, Perez és Mezei piros lapot kapott. Úgy tűnt, hogy a címvédő tudja őrizni biztosnak nevezhető 3-4 gólos előnyét, ám amikor Gál is begyűjtötte harmadik kiállítását és már nem térhetett vissza, erőt gyűjtött a Tisza-parti alakulat, és fokozatosan felzárkózott. Az 51. percben már csak 29-27-re vezetett a Veszprém, ám emberhátrányban megint hazai találat született.

A hajrában egyre paprikásabb lett a hangulat, sok volt a szabálytalanság, a durva megmozdulás, lökdösődés, így jöttek a kiállítások, és Ilyésnek is ki kellett szállnia a csatából. A kapusok, Tatai és Puljezevic remekeltek ebben a szakaszban, de az idő a hazaiaknak dolgozott.

Az utolsó öt perc 31-28-ról indult, és a Veszprém jobb védekezésének és labdaszerzéseinek köszönhetőn ziccereket lőhetett, amivel végül megnyerte az izgalmas összecsapást.

A következő mérkőzésnek csütörtökön 17 órakor Szeged ad otthont, és ha a Veszprém győz, újra aranyérmes.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés:
Tatabánya-Carbonex KC - Debreceni KSE 27-21 (16-12)
A párharcot 3-0-s összesítéssel a Tatabánya nyerte.

férfi NB I, a harmadik helyért, 3. mérkőzés:
Forrás: [origo] Dunaferr SE - PLER-Airport 40-30 (19-13)
Bronzérmes:
a Dunaferr, 3-0-s összesítéssel

* * *

A dán Viborg két góllal nyert a szlovén Krim Ljubljana otthonában a női Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén.

Női BL-döntő, 1. mérkőzés:
Krim Ljubljana (szlovén) - Viborg (dán) 22-24 (12-11)
A visszavágót szombaton rendezik Dániában.