Vágólapra másolva!
A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata július 4-én, kedden, sajtótájékoztatón és nyilvános szezonnyitó edzésen mutatta be a médiának, illetve a közönségnek a 2006/2007-es keretét. A csapat gerincét megszokott nevek alkotják a Cornexinél a következő szezonban, de új játékosokkal is bővült a fehérvári együttes. A négy újonnan igazolt kézilabdázó mindegyike szerepelt már hazája válogatottjában.

Szrnka Hortenzia hároméves németországi légióskodás után tért vissza a magyar bajnokságba. A 25 éves játékost nagy örömmel fogadta Balogh Beatrix, a Cornexi csapatkapitánya. "Külön örülök, hogy egy korábbi kedves csapattársam, Szrnka Hortenzia bennünket választott. Zia másfél éve már járt Székesfehérváron, amikor az EHF-kupában a Frankfurttal játszottunk. A Frankfurtot legyőztük, de Ziával nagyon meggyűlt a bajunk. Sokkal jobb, hogy most már nem ellenünk, hanem velünk fog játszani!" - mondta az előző szezon gólkirálynője a frissen igazolt, 41-szeres válogatott átlövőről.

Sugár Tímeának a válogatott brazíliai túráján szerzett sérülése elengedhetetlenné tette, hogy a fehérváriak a kapus posztra is igazoljanak. Így került sor a szerb válogatott hálóőr, Sladjana Djeric leszerződtetésére. A 29 éves játékos a Knjaz Milos csapatában védett az előző szezonban. Hazája nemzeti válogatottjában eddig harminc alkalommal lépett pályára, és kulcsszerepet játszott a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn a világbajnoki ezüstérmes Románia bravúros legyőzésében.

A beállós poszton és a védekezésben jelent erősítést a 121-szeres cseh válogatott Petra Válova érkezése. A 26 éves játékos tagja volt a KEK-döntőben a Győr felett diadalmaskodó Buducnost Podgorica csapatának.

A Cornexi negyedik új szerzeménye, a 15-szörös brazil válogatott Adriana do Nascimento Lima a Hypo Niederösterreich kölcsönjátékosaként fogja Szabó Edina csapatát erősíteni. A 22 éves, balkezes játékos viszonylag kevés játéklehetőséget kapott első európai idényében, azonban kiváló fizikai adottságai miatt hosszútávon számítanak rá a bécsiek. Adriana - akinek a családja Santosban, Pelé városában lakik - július 13-án csatlakozik új csapatához.

Adriana mellett további két hiányzója volt a Cornexinek a szezonnyitón: Tápai Szabina és Őri Edina a gdanski főiskolás világbajnokságon szerepelnek a magyar válogatottban, és csak a felkészülés második hetén kapcsolódnak be a tegnap elkezdődött alapozásba.

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding 2006/2007-es játékoskerete:
kapusok: Sladjana Djeric (szerb), Fekete Csilla, Sugár Tímea, Trimmel Brigitta
mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Kenyeres Fanni, Jelena Korgyuk (orosz), Adriana do Nascimento Lima (brazil), Őri Edina, Pádár Margit, Szrnka Hortenzia, Tápai Andrea, Tápai Szabina, Tilinger Tamara, Tóth Eszter, Krisztina Triscsuk (orosz), Peta Válová (cseh), Varga Katalin, Vaszari Virág, Sonata Vijunaite (litván).