Vágólapra másolva!
Egyelőre foghíjas kerettel állt edzésbe Tatán az augusztus 31-én rajtoló Európa-bajnoki selejtezősorozatra készülő magyar férfikosárlabda-válogatott. Meszlényi Róbert szövetségi kapitány nem számíthat a főiskolai szigorlataira összpontosító Dénes Gáborra, a hátát fájlaló Németh Istvánra, az Amerikában tartózkodó Szendrei Józsefre, a még pihenő Gulyás Róbertre és Hendlein Rolandra. Így az első foglalkozáson mindössze tucatnyi kosarassal kezdhette meg a munkát a szakvezető, aki Simon Lászlót, a zalaegerszegiek fiatal irányítóját is behívta.

Az idősebb korosztályba tartozó két klasszis, Dávid Kornél és Mészáros Zalán már korábban jelezte, hogy nem kíván többé szerepelni magyar színekben.

"Kár lenne tagadni, hogy nem túl a rózsás a helyzet. Főleg úgy, hogy egyelőre nem sikerült másodedzőt találnom, mivel Boros Zoltán és Horváth Imre egyaránt nemet mondott a felkérésre. Igyekszünk nem foglalkozni a nehézségekkel, és a munkára koncentrálunk" - mondta Meszlényi Róbert, aki három hetet tölt el Tatán együttesével, egy-egy észtországi és bosnyák kitérővel.

A magyar válogatott kerete:
Simon Balázs (egyesület nélküli), Fodor Márton, Molnár András (Debreceni Vadkakasok), Németh István (egyesület nélküli), Fodor Gergely, Ferenc Csaba (Lami-Véd Körmend), Simon László (Zalakerámia-ZTE KK), Horváth Ákos, Kámán Tamás, Bencze Zoltán (Albacomp), Hendlein Roland (Kaposvári KK), Horváth Zoltán (Atomerőmű SE), Lóránt Péter (Antwerp Giants), Báder Márton (egyesület nélküli), Gulyás Róbert (egyesület nélküli), Szendrei József (Fribourg)

Az Eb-selejtező programja:
Augusztus 31., Kazany:
Oroszország - Magyarország

Szeptember 3., Szombathely:
Magyarország - Csehország

Szeptember 6., Leuven:
Belgium - Magyarország

Szeptember 9., Debrecen:
Magyarország - Oroszország

Szeptember 13., Opava:
Csehország - Magyarország

Szeptember 16., Székesfehérvár
Magyarország - Belgium.