Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökségének döntése értelmében Pat Cortina marad a válogatott szövetségi kapitánya.

"Köszönöm a lehetőséget erre a több szempontból is új idényre, ugyanis most először fogok kizárólag a nemzeti csapattal foglalkozni. Ha jövő áprilisban jól szerepelnénk a szlovéniai divízió I-es világbajnokságon, akkor éppen hazámban, a kanadai Quebecben játszanánk 2008-ban az A csoportos vb-t, ami duplán különleges élmény lenne a számomra" - mondta a budapesti sajtótájékoztatón a kanadai-olasz szakember, akinek nem hosszabbították meg szerződését az Alba Volán-FeVitánál. Hozzátette: szakmai igazgatóként egyben az utánpótlás-válogatottak felügyeletét is ellátja.

Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke bejelentette, hogy Magyarország megpályázza a 2012-es vb rendezését, majd ismertette a válogatott 2006/2007-es programját. Az áprilisi, divízió I-es ljubljanai seregszemléig Cortina gárdája többek között az olimpiai és világbajnok svédekkel is összeméri erejét: a skandináv elitalakulat március 29-én a Papp László Arénában, majd másnap egy később kijelölendő helyszínen lép fel.

"Abban bízunk, hogy ki tudjuk használni a futball visszaesése következtében keletkezett itthoni vákuumot, és sok nézőt becsalogatunk a mérkőzéseinkre" - mondta Studniczky Ferenc.

A válogatott programja a 2006/2007-es idényben:
szeptember 5.: Magyarország - Cardiff Devils, Dunaújváros
november 10-12.: Skoda-kupa, Papp László Aréna (Magyarország, Franciaország, Szlovénia, Litvánia)
december 15-17.: Euro Ice Hockey Challenge Torna, Szlovénia (Magyarország, Szlovénia, Kazahsztán, Hollandia)
február 9-11.: Euro Ice Hockey Challenge Torna, Lengyelország (Magyarország, Lengyelország, Észtország, Horvátország)
március 29-30.: Magyarország-Svédország, Papp László Aréna/később kijelölendő helyszín
április 2-13.: edzőtábor, felkészülési mérkőzések az osztrákok és a lengyelek ellen
április 15-21.: divízió I-es világbajnokság, Szlovénia
(Magyarország, Szlovénia, Litvánia, Japán, Nagy-Britannia, Románia)