Társoldalunk:

Szépen búcsúztak a Vk-tól női pólósaink

2006.08.12. 14:39

A 2002-ben kiharcolt címét megvédeni nem tudta, de az ötödik helyet azért megszerezte a női vízilabda Világkupán a magyar válogatott, miután a szombati helyosztón kilenc góllal verte a görögöket.

Eredmény, az 5. helyért:
Magyarország - Görögország 16-7 (5-1, 3-3, 2-2, 6-1)

A csalódottságon magukat túltevő Stieber Mercedesék szépen kívántak búcsúzni a Világkupától, ennek megfelelő volt a nyitány is: kevesebb mint öt perc alatt ötször vették be a görög kaput, s válasz csak a negyed végén érkezett. A tavaly világbajnok magyarok és a tavalyelőtt olimpiai ezüstérmes rivális találkozóján a második játékrész két görög gólt hozott, ám Szilágyi Péter gárdája újra átvette az irányítást és a félidőre visszaállította a négytalálatnyi  előnyt. A harmadik periódusban is maradt a különbség, majd a vége kiütéses győzelem lett, ami a Vk ötödik helyét, egyben a 2007-es világbajnoki részvétel jogát eredményezte a magyarok számára. 

A 6. helyezett görögök ugyancsak kijutottak a melbourne-i vb-re, az ausztrálok rendezőként eleve tagjai a mezőnynek, s "helyből" kvalifikálta magát a tiencsini viadal további három elődöntőse: az Egyesült Államok, Olaszország és Oroszország.

A kínai tornán a magyarok öt mérkőzésből hármat elveszítettek (az olaszok, az ausztrálok és az oroszok ellen), s csak kettőt nyertek meg (a kanadaiak és a görögök ellen). Következik szeptember 1. és 10. között a belgrádi Európa-bajnokság, amelyre a legutóbbi, 2003-as kontinensviadal ezüstérmeseként utazik a magyar női válogatott.

A Világkupáért az aranymeccsen Ausztrália és Olaszország csapata küzd majd meg, miután előbbi gárda megverte az oroszokat, utóbbi pedig az amerikaiakat az elődöntőben.

Eredmények az elődöntőben:
Ausztrália - Oroszország 10-9 (3-3, 3-2, 2-3, 2-1)
Olaszország - Egyesült Államok 12-11 - hosszabbítás után büntetőkkel (1-0, 1-3, 2-1, 1-1, 2-2) - büntetőkkel 5-4.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK