Társoldalunk:

Az amerikaiaké a bronz a kosárvébén

2006.09.02. 15:09

Súlyos sérülése miatt nem játszhat a Japánban zajló férfikosárlabda-világbajnokság vasárnapi fináléjában Pau Gasol, a spanyolok legjobbja.

Az NBA-s Memphis Grizzlies 213 centis sztárja lábközépcsonttörést szenvedett pénteken az argentinok ellen 75-74-re megnyert elődöntő utolsó percében. "Megpróbáljuk egy arannyal megvigasztalni Paut. Ő a vezérünk, de most nélküle kell befejeznünk a munkát" - mondta a csapattárs José Calderon.

Gasol igencsak hiányozni fog a görögök ellen vasárnap 12.30-kor kezdődő végjátékban, hiszen a vb-n eddig átlagban 21,3 ponttal és 9,4 lepattanóval segítette a válogatottat.

A görögöknél eközben eufórikus a hangulat, Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök átszervezte programját, miután a válogatott pénteken bejutott a fináléba. A kormányfő több tárgyalást is lemondott, hogy a tévén követhesse az amerikaiak feletti 101-95-ös diadalt, majd rögvest felhívta telefonon Panagiotisz Jannakisz szövetségi kapitányt.

"Nem tudom, hogy beéri-e egy köszönömmel, de akár kétszer is elmondom. Gratulálok önnek és a fiúknak!" - mondta Karamanlisz, aki a már a vasárnap délelőttjét is szabaddá tette a spanyolok elleni végjáték kedvéért.

Az elődöntő alatt Görögországban szinte megállt az élet, a hivatalok nem működtek, mivel mindenki a tévét nézte a kávézókban, éttermekben. A győzelmet követően aztán országszerte rögtönzött utcabálok alakultak ki, és a szurkolók énekelve-autókból dudálva éltették a hősöket.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK