Vágólapra másolva!
Negyedik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar férfivízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon: hétfőn a görög nemzeti együttes esett áldozatául Kemény Dénes legénységének, amely - ha nem is sziporkázó játékkal, de - két góllal verte újabb riválisát. A horvátok 9-9-es döntetlent játszottak a németekkel, így az utolsó, német-magyar találkozó eredményétől függetlenül a magyar együttes végzett a B csoport élén, és egyenes ágon jutott a pénteki elődöntőbe.

Eredmény, B csoport, 4. forduló:
Magyarország - Görögország 10-8 (3-2, 3-2, 1-2, 3-2)
a magyar gólszerzők: Kásás 4, Biros 2, Steinmetz Á., Varga Dénes, Hosnyánszky, Madaras 1-1.

A kezdés egyenesen baljós volt: Kásás Tamás - akárcsak vasárnap az olaszok ellen tette - a görögök kapujába sem tudott betalálni büntetőből, ráadásul a kapufa helyett ezúttal még jócskán mellé is ment a labda, viszont Steinmetz Ádám centergólja révén sikerült egyenlíteni az időközben a vezetést megszerző hellénekkel szemben (1-1). Kár, hogy a folytatásban Kiss Gergely ragadósnak tekintette a csapatkapitány rossz példáját, mert ő is elhibázta a büntetőt, a háló helyett a kapufát rengette meg. A görög gól persze nem maradt el (1-2), Fodor Rajmund húzása pedig célt tévesztett. A nyitónegyed zárópercében azért csak sikerült utolérni, sőt meg is előzni a riválist Kásás és Biros Péter révén (3-2).

Kásás a jelek szerint nagyon bosszús volt magára az elhibázott ötméteres miatt, mert gyakorta igyekezett helyzetbe hozni magát, s a második negyed elején meg is lett a sűrű próbálkozás gyümölcse: pazar ejtéssel növelte az előnyt, majd Varga Dénes keze is a legjobbkor villant (5-2). A válaszra (5-3) egy másik újonc, Hosnyánszky Norbert felelt már-már szokásos bombagóllal (6-3), a szimmetriát sajnos elrontotta egy újabb kapott gól (6-4).

Az előny - újabb védelmi kihagyás nyomán - sajnos egy találatnyira apadt a harmadik nyolc perc kellemetlen fejleményeként, sőt 6-6-nál utol is érték a magyarokat a görögök, már csak ezért is kellett nagyon Madaras Norbert erős és pontos balkezes lökete (7-6). Ezzel együtt döcögött a támadójáték, még szerencse, hogy a görögöknél is hasonló volt a helyzet.

A befejező játékrész végre magyar részsikerrel indult: Kásás bombázott a kapuba, majd Biros távoli pattintása ért célt (9-6). Bő öt perccel a vége előtt 9-7-re alakult az állás, de innen már nem maradt visszaút a görögök számára, akik ugyan még egy találatot összehoztak (10-8), ám a hajrára magát összekapó Kemény-társulatból is eredményes volt Kásás, így a negyedik fellépésen a negyedik győzelem is megszületett.

A csoport záró összecsapását kedden 17.15-től vívja a Kemény-csapat a Tasmajdan uszodában, az ellenfél Németország lesz.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Minden tornának van egy elvesztett mérkőzése, remélem, a miénk ez a 10-8-as győzelem volt, amiből önkritikusan tanulni lehet."

Biros Péter: "A második negyedben eldönthettük volna a meccset, de nem koncentráltunk eléggé."

További eredmények:
Horvátország - Németország 9-9
Olaszország - Szlovénia 20-7

A csoport állása:
1. Magyarország 12 pont
2. Görögország 7 (48-34)
3. Németország 7 (42-34)
4. Olaszország 6
5. Horvátország 2
6. Szlovénia 0.

Az A csoport eredményei:
Oroszország - Hollandia 11-5
Románia - Szlovákia 7-6
Szerbia - Spanyolország 16-11

A csoport állása:
1. Szerbia 12 pont
2. Spanyolország 9
3. Románia 7
4. Oroszország 3
5. Hollandia 2
6. Szlovákia 1.