Vágólapra másolva!
Nem az olasz-román, hanem a spanyol-görög középdöntős csata nyertese vár a péntek esti elődöntőben a magyar férfivízilabda-válogatottra a belgrádi Európa-bajnokságon. A hibát az okozta, hogy a szervezők rosszul vették át az Európai Úszó Szövetség programját.

Jóllehet még a szerda reggeli hivatalos programban is az olasz-román mérkőzés győztesét "ígérte" a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága a magyar férfiválogatott elődöntős ellenfelének, a délelőtt folyamán kiderült: hibásan tette ezt. Kemény Dénes csoportgyőztesként egyből a legjobb négy közé került legénységére ugyanis a spanyol-görög középdöntős csata nyertese vár a péntek esti elődöntőben - mondta Szakadáti László, az Európai Úszó Szövetség (LEN) magyar igazgatója.

"Az történt, hogy a szerb szervezők rosszul vették át a LEN programját, a lebonyolítás rendszerét hibásan nyomtatták, s tették fel az internetes oldalukra is. Szólok is nekik, hogy javítsák a párosítást, mert valójában a spanyol, s nem az olasz ág továbbjutójával játszik a döntőbe jutásért a magyar csapat." - mondta Szakadáti.

Ami a lehetséges ellenfelet illeti, könnyebben verhető rivális lenne a csoportselejtezőkben egyszer már legyőzött olasz (13-6), vagy akár a másik hatosban harmadikként végzett román gárda is, ám a görögök legyűrése (10-8) sem jelentett különösebb gondot a csoportban a magyaroknak. Viszont a spanyolok feljövőben lévő gárdájára valóban nagyon oda kell figyelni mint a most már legvalószínűbb elődöntős vetélytársra.