Vágólapra másolva!
A 2003-2004-es bajnokságban már szerepelt a Vojvodina férfikosárlabda-csapatában Németh István, a magyar válogatott bedobó kétéves lengyelországi légióskodás után tér vissza ismét a szerb együtteshez.

Két évet húzott le a lengyel Prokom Trefl Sopot együttesében Németh István, a magyar kosárlabda-válogatott klasszis bedobója, aki szeptember 19-én új csapatában, a Vojvodina Srbija Gas együttesében kezdi meg a felkészülést a 2006-2007-es szezonra.

Németh nem lesz ismeretlen a szurkolók számára, hiszen három éve egyszer már szerepelt a szerb együttesben.

"Németh Istivel megegyeztünk, és egy idényre szóló szerződést kötöttünk. Jelenleg még a magyar válogatott Eb-selejtezőivel foglalatoskodik, de a jövő héten várjuk, hogy csatlakozzon a csapathoz. Vele a játékmester fontos posztját töltöttük be. Még egy alacsony center, vagy magas szélső után kutatunk, amivel le is zárjuk az átigazolási időszakot" - nyilatkozta az újvidéki Magyar Szónak Predrag Svilar, a Vojvodina marketingigazgatója.

A Vojvodina együttese jelentős vérátömlesztésen esett át nyáron. Távozott Smiljan Pavic (Helios, szlovén), Vanja Plisnic (Oostende, belga), Feliks Kojadinovic (Szamara, orosz), Milenko Tepic (Partizan), Nenad Bogdanovic (Apollon, ciprusi), míg Németh mellett a bosnyák válogatott Sinisa Kovacevic (Bosna Sarajevo) Zlatko Jovanovic (BL Pivara, bosnyák), Ivan Paunic, Ivan Jelenic (mindkettő Mornar Bar, montenegrói), Marko Lekic, Uros Duvnjak (mindkettő Atlas) és Danilo Sibalic (Beovuk 72) érkezett.

Forrás: EPA

A csapat egy bosnyák, egy német és egy bolgár tornán vesz részt, , a bajnokságot október 14-én Krusevacon kezdi, míg a FIBA-kupában a görög Maruszi lesz az ellenfél november 7-én.

Báder ismét a Cibonában

Visszatért egykori sikerei színhelyére Báder Márton. A válogatott center a Honvédnál és az Albacompnál eltöltött éve utánk 2002 és 2004 között a szlovén Krka együttesében szerepelt, majd a horvát Cibona Zagreb következett. Tavaly a spanyol Ricoh Manresát erősítette, ám a 2006-2007-es szezont ismét a Cibonánál kezdi.