Vágólapra másolva!
Hihetetlen balszerencsével rajtolt a litván nőikosárlabda-csapat a brazíliai világbajnokságon, az együttes ugyanis egyszerűen nem ért oda a nyitányra, így Ausztrália 2-0-s pontkülönbséggel megkapta a két pontot.

A litván szövetség hiába foglalt jegyeket időben, a tervezett járatot elhalasztották. Hogy mégis időben Sao Paulóba érjenek, vészmegoldásként egy olyan járatot választottak, amely Francia Guyanában szállt le. Onnan viszont nem mehetett tovább Brazíliába az európai csapat, a törvények ugyanis a két ország között előírják a sárgaláz elleni védőoltás kötelezőségét.

Mire a litvánok orvosolták a problémát, már képtelenség volt időben megérkezni, így Ausztrália meccs nélkül, 2-0-s pontkülönbséggel "győzött", ráadásul a szövetség (FIBA) még meg is büntetheti az európai élcsapatot.

Ami magát a viadalt illeti, a francia nőikosárlabda-válogatott legyőzte az Európa-bajnok cseh csapatot, az Egyesült Államok magabiztos, 47 pontos sikerrel nyitott Kína ellen, Brazília nagyon megszenvedett Argentína ellen, de Kanada is csupán egy pontocskával verte Szenegált.

Eredmények, 1. forduló:
A csoport:
Spanyolország - Koreai Köztársaság 87-57
Brazília - Argentína 71-69

B csoport:
Litvánia - Ausztrália 0-2, játék nélkül
Szenegál - Kanada 64-65

C csoport:
Oroszország - Nigéria 84-50
Egyesült Államok - Kína 119-72

D csoport:
Franciaország - Csehország 62-58
Kuba - Tajvan 75-70.

2. forduló:
A csoport:
Argentína - Spanyolország 77-64
Brazília - Koreai Köztársaság 106-86

C csoport:
Oroszország - Kína 86-66

D csoport:
Franciaország - Tajvan 100-68