Vágólapra másolva!
Az Újpest jégkorongcsapata a hétvégi Magyar Kupában és a Borsodi Ligában is szeretné letaszítani a trónról az Alba Volán-FeVitát. Amint a szerdai idénynyitó sajtótájékoztatón elhangzott: a két gárda először a miskolci MK négyesdöntő szombati elődöntőjében találkozik. A győztesre a vasárnapi fináléban a házigazda Miskolci Jegesmedvék és a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu párharc nyertese vár.

A bajnokságban a két fő rivális az alapszakasz után - eredményeitől függetlenül - egyből elődöntős. A másik öt alakulat - a Dunaújváros, az FTC, a Miskolc, a Fehérvári Titánok és a magyar pontvadászathoz 1944 után csatlakozó erdélyi Csíkszereda - újabb kört játszik, és ekkor dől el, hogy közülük melyik két gárda jut az elődöntőbe. Az alapszakaszból a csapatok magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.

Az Alba Volán a címvédésben, az Újpest trónfosztásban bízik. A csíkszeredaiak és a dunaújvárosiak remélik, hogy az első háromba kerülnek, a Ferencváros és az élvonalbeli együttesek közül utolsóként fedett pályához jutó miskolciak legjobb esetben az elődöntőt érhetik el. A Titánok csapatát főleg juniorkorúak alkotják, és már néhány pont megszerzése nagy fegyvertény lenne tőlük.

A mérkőzéseken nincs döntetlen. Ha hatvan perc után egyenlő az állás, akkor következik a legfeljebb öt percig tartó hirtelen halál - új elnevezéssel: hirtelen döntés vagy győzelem. Ha a ráadásban nem születik gól, büntetőlövések következnek. A 60 perc alatt elért győzelem 3, a hosszabbításos siker 2, a hosszabbításos vereség pedig 1 pontot ér. Az elődöntő és a bronzcsata három, a finálé az egyik csapat negyedik győzelemig tart.