Vágólapra másolva!
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, valamint Lezsák Sándor és Mandur László alelnökök adtak fogadást pénteken az 1956-ban, Melbourne-ben olimpiai aranyérmet nyert férfivízilabda-válogatott tiszteletére.

A tizenegy bajnok közül még hatan élnek, és az annak idején az Egyesült Államokba emigrált Zádor Ervin kivételével valamennyien meg is jelentek a Parlament Vadász termében rendezett ünnepségen, azaz ott volt Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Markovits Kálmán, Bolvári Antal és Hevesi István.

Forrás: MTI

Markovits Kálmán, Gyarmati Dezső, Hevesi István, Bolvári Antal, Kárpáti György

A csapat tagjai Szili Katalintól egy-egy emlékérmet, illetve személyes hangvételű levelet vehettek át, míg Lezsák Sándor 1989-ben lebontott határ menti szögesdrót-darabot adott át nekik díszdobozban.

Az ünnepeltek nevében Gyarmati Dezső csapatkapitány köszönte meg az ajándékokat, majd díszes szobrot nyújtott át a házelnöknek és csapattársainak, valamint megajándékozta őket az évfordulóra megjelent könyvvel. Az ő maga, illetve Csurka Gergely által írt kötet, az "1956 - Ahol mi győztünk" a legendás győzelemnek állít emléket.