Vágólapra másolva!
A magyar nőikosárlabda-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén 90-58-ra legyőzte Bulgária csapatát Szombathelyen, de mivel a csoport másik találkozóján a fehéroroszok három ponttal megverték a görögöket, kvartettjében csak a harmadik helyen végzett, így nem jutott ki a jövő évi kontinensviadalra. Sterbenz Tamás együttese már csak a pótselejtezőn harcolhatja ki az Eb-részvételt.

Eredmény, 6. forduló, A csoport:
Magyarország - Bulgária 90-58 (23-23, 20-8, 23-15, 24-12)
pontszerzők:
Cserny 17, Károlyi 11, Ujhelyi, Kajdacsi 10-10, Bujdosó 9, Fegyverneky 8, Iványi, Császár 7-7, Englert 5, Fűrész 4, Papp 2, illetve Tomova 20, Agalareva 15, Guneva 10, Vrantcseva 7, Mihalkova, Georgijeva 3-3

Az utóbbi napokban a nőikosárlabda-válogatott úgy készült, hogy bízott önmagában és a görögökben. Az ugyanis, hogy a mieink megverjék a bolgárokat, még nem lett volna elég a továbbjutáshoz, egy Fehéroroszországban elért görög győzelem is szükséges lett volna az üdvösséghez. A szombathelyi meccs előtt azonban a másik mérkőzés már véget ért, amelyen a fehéroroszok 63-60-ra diadalmaskodtak a görögök felett, így megpecsételődött a sorsunk.

A mérkőzés első perceiben úgy tűnt, hogy a lányok tisztában vannak a másik találkozó eredményével, noha a vezetés feltett szándéka volt, hogy az nem jut a hölgyek fülébe. A kevésbé lendületes játékba sok pontatlanság is csúszott, így az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. (23-23)

A második játékrészben főleg Ujhelyi Petra villogott, aki pontokat szerzett és büntetőket harcolt ki, míg Károlyi Andrea többször is hárompontossal próbálkozott - általában sikerrel.

Mivel a bolgárok semmiképpen sem végezhettek a negyedik helynél előrébb, ők sem gyorsították a játékot, ami a magyar csapatnak kedvezett és egyre jobban növelte előnyét. (50-38)

A harmadik negyed közepén remekül védekeztek a magyar hölgyek, a dobások is rendre pontosak voltak, így úgy tűnt, hogy már zsebben van a meccs. (58-38)

Az utolsó negyedben a mieink mind lélekben, mind játékban magasan ellenfelük fölé nőttek, így már nem maradt megválaszolatlan kérdés a mérkőzés végéig (90-58).

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Fehéroroszország - Görögország 63-60

A végeredmény:
1. Görögország 10 pont
2. Fehéroroszország 10
3. Magyarország 10
4. Bulgária 6

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények kosáraránya rangsorolt.

Az öt csoportból az elsők mellett a négy legjobb második jut ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

(MTI) / Mobilpress