Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita hazai pályán magabiztosan győzte le a Csíkszereda együttesét a jégkorong Borsodi Ligában. A játéknap további mérkőzésein az Újpest könnyedén nyert a Fehérvári Titánok ellen, míg a Ferencváros drámai küzdelemben, hosszabbítás után nyert a legutóbb bronzérmes Dunaújváros ellen.

Borsodi Liga, 1. forduló:
Alba Volán-FeVita - Sportclub Csíkszereda (román) 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
Székesfehérvár, 500 néző
gól: Palkovics 2, Gröschl 2, illetve Adorján 1.

A csíkszeredai jégkorong-együttes hatvankét év után szerepelt újra a magyar bajnokságban, ennek felvezetéseként a magyar és a székely himnuszt is meghallgatták a két csapat játékosai.

A találkozót aztán gyors góllal nyitotta a hazai gárda, ekkor ugyanis Andrejcik lövésébe Palkovics piszkált bele, a pakk pedig a vendégek kapujában landolt. Pár perc elteltével Moldovan egyenlíthetett volna, de ziccerben Budayba lőtt. Ezt követően kiegyenlített küzdelem volt, ahol sorra alakultak ki a helyzetek mindkét kapu előtt, eredményes azonban újra csak a Volán tudott lenni. Gröschl előbb egy védőktől ellopott labdát értékesített, majd egy kavarodás végén talált a hálóba, így háromgólos hazai előnnyel zárult a harmad (3-0).

A szünet után sokkal kisebb intenzitással kezdtek a csapatok, mint azt várni lehetett, így közel tíz percig nem is történt említésre méltó esemény. A csíkszeredaiak hiába dolgoztak ki többször is lövőhelyzetet, Buday mindannyiszor magabiztosan hárított. Amikor már mindenki elkönyvelte a gólnélküli játékrészt, Adorján két perccel a vége előtt emberelőnyös helyzetben egy kipattanót értékesített, így kétgólosra csökkentették hátrányukat a vendégek (3-1).

Az utolsó húsz percben előbb Palkovics lövését védte Kucera, majd a másik oldalon Strapko bombáját Buday mentette bravúrral. Ebben az időben a Volán már egy kicsit visszafogottabban játszott, amibe azonban közre játszott az is, hogy a sorozatos kiállítások miatt nem alakulhatott ki folyamatos játék. A zárszót Palkovics adta meg, aki Tőkési passzát értékesítette, így magabiztos székesfehérvári sikerrel fejeződött be a mérkőzés (4-1).

Mobilpress