Vágólapra másolva!
Pont került pénteken egy hónapok óta húzódó átigazolási ügy végére: Primász Ágnes, a nőivízilabda-válogatottba az idén visszatért kiválóság pályafutását nevelőegyesülete, a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO után az OSC-ben folytathatja, ahová korábban egy másik dunaújvárosi válogatott, Zantleitner Krisztina is elszegődött.

Primász régóta klubot szeretett volna váltani, ám érvényes szerződése még két évig a sorozatban bajnok, de elsőségét legutóbb a Domino-BHSE-Polo SC-vel szemben elvesztő DF-ELCO-hoz kötötte, amellyel viszont kérője, a 2005/06-os bajnokságban ötödikként végzett OSC egészen mostanáig nem tudott megegyezni.

A Liga e heti állásfoglalása nyomán változott a helyzet, miután a testület a hasonló vitás eseteket elkerülendő meghatározta a férfi és a női játékosok árát.

A hölgypólósok esetében az utolsó négy év világversenyein elért első, második és harmadik helyezéseket figyelembe véve a Liga 3 millió forintos felső határt állapított meg, minek utána a DF-ELCO és az OSC vezetői dűlőre jutottak Primász Ágnes klubváltásáról. A dunaújvárosi elnök, Neszmélyi György annyit árult el, hogy az átigazolási díj nagysága közelít a Liga által megszabott "plafonhoz".