Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata 2-1-re kapott ki hazai csarnokában a szlovén Olimpija Ljubljanától. A hazaiak hiába játszottak szinte az egész találkozó folyamán fölényben, a jól védekező vendégek ellen vereséggel kezdték az Interliga küzdelmeit.

Eredmények, Interliga, 1. mérkőzés
Alba Volán-FeVita - Olimpija Ljubljana (szlovén) 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Székesfehérvár, 600 néző
v.: Árkovics, Sós, Haszonits
gól: Poznik, illetve Hebar, Ciglenecki

Nagy lendülettel kezdte a találkozót mindkét együttes, ahol az első helyzet a Volán előtt adódott, de Stastny lövése keresztben elzúgott a vendégek kapuja előtt. A továbbiakban is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de sem Simon, sem pedig az utolsó percben Kovács lövése nem volt eredményes, így gól nélkül fejeződött be az első húsz perc (0-0).

A második harmadban rögtön Hocevar lövésével nyitott a szlovén gárda, de a pakk a hazai kapu mellé szállt. A folytatásban azonban már megszerezte a vezetést a Ljubljana, Hebar mehetett egyedül kapura, és Buday mellett a hálóba lőtt. Ezután nyomasztó székesfehérvári fölény alakult ki, de csak két perccel a vége előtt sikerült az Albának az egyenlítés. Palovcik lövése még kipattant, de Poznik hét méterről megeresztett bombája már a vendégek kapujában landolt (1-1).

Az utolsó felvonásban mindent egy lapra tettek fel a fehérváriak, akik előbb Rajz majd Kangyal révén is próbálkoztak, de sikertelenül. Moric kapus vezetésével nagyszerűen védekezett a szlovén gárda, majd váratlanul a vezetést is megszerezték emberelőnyből. Ciglenecki tíz méterről leadott lövése talált utat a hazai kapuba. Az utolsó percekben már Buday kapus nélkül rohamoztak Ocskayék, de nem jártak eredménnyel, ezért vereséggel fejezték be a mérkőzést (1-2).

Mobilpress