Vágólapra másolva!
A Vasas viszonylag könnyű, az előselejtezőben is szerepelt Eger viszont rendkívül nehéz csoportba került a férfivízilabda Euroliga 2. selejtezőkörében, ugyanakkor utóbbi hazai medencében fogadhatja riválisait.

A jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartó küzdelmekben Gerendás György együttesének három olyan kiváló erőkből álló csapattal is meg kell küzdenie, mint az olasz Posillipo Napoli, az orosz Kazany és a spanyol Sabadell, hogy az első két, továbbjutó helyen végezzen.

A Bresciában vízbe szálló Vasasnak tulajdonképpen csak a házigazdák jelenthetnek igazi akadályt, azaz meglepetés lenne, ha az angyalföldiek nem kerülnének a sorozat következő körébe, ahol már a magyar bajnok Domino-BHSE is bekapcsolódik a küzdelembe.

A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei a LEN-kupában folytathatják szereplésüket.

"Azt mondom, lehetett volna rosszabb, és lehetett volna jobb is. A csoportból egyértelműen kiemelkedik a Brescia együttese, amely nagyon erős, ráadásul hazai vizeken játszhat majd. Egyelőre sok még a kérdőjel a lebonyolítással kapcsolatban, hallottam azt is, hogy három nap alatt kell ötször vízbe szállnunk, aztán van olyan teória, hogy öt nap alatt bonyolítják le a selejtezőkört" - mondta a sorsolást követően Földi László, a Vasas vezetőedzője.

- A Vasas számára melyik lenne az előnyösebb?
- Természetesen a hosszabb időtartam, hiszen egy nap alatt kétszer játszani igen megterhelő. Sok fog múlni azon, hogy melyik együttes, hogyan bírja a sorozatterhelést.

- Mindettől függetlenül, bízik a továbblépésben?
- Hogyne. Az első két hely valamelyikére várom a csapatom.

- És a hétvégén a Magyar Kupában?
- Nehéz kérdés, mert igazi ki-ki találkozó lesz az elődöntő, amelyet az Egerrel vívunk, itt bármi megtörténhet. Az elmúlt két évben ez a két csapat játszotta a finálét. Apróságok dönthetnek majd, például, hogy hozzánk több játékos érkezett a nyáron, mint az Egerhez.

- Az viszont, lehet, a Heves megyeiek mellett szól, hogy már játékban vannak, hiszen a hétvégén az Euroliga első selejtezőkörében már szerepeltek.
- Nem hiszem, hogy ez szakmailag akkora előny lenne, azon leszünk, hogy fináléba kerüljünk és elhódítsuk a Magyar Kupát. De tudom nem lesz könnyű dolgunk.

A csoportbeosztások:
E csoport (Eger):
Posillipo Napoli (olasz)
Kazany (orosz)
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger
CN Sabadell (spanyol)
LSTW Pocztowiec Lodz (lengyel)
Lugano Pallanuoto (svájci)

F csoport (Herceg Novi):
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
CN Barcelona (spanyol)
Panioniosz (görög)
Montpellier (francia)
AVK Triglav Kranj (szlovén)
Polar Bears Ede (holland)

G csoport (Brescia):
TEVA Vasas-Plaket
Nice (francia)
Leonessa Brescia (olasz)
Galatasaray (török)
SV Bayer 08 Uerdingen (német)
Mariupol (ukrán)

H csoport (Berlin):
Mladost Zagreb (horvát)
Olimpiakosz (görög)
Primorac Kotor (montenegrói)
Dinamo Moszkva (orosz)
Spandau 04 (német)
CSM Oradea (román)

Tomka Tivadar [origo] / (MTI)