Társoldalunk:

Szabó Edinát felállították a Cornexi-kispadról

2006.10.28. 21:23

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata szombaton menesztette Szabó Edina vezetőedzőt. Az EHF-kupa-győzelmet elért szakvezetővel a klub elnöke, Balássi Imre a Vác NKSE elleni bajnokit követően közölte a döntést, a találkozón ugyanis a Cornexi 26-26-os döntetlent ért csak el a tabella tizedik helyén álló vendégek ellen.

Szabó Edina a következőképp nyilatkozott a találkozót követően: "Szomorúság és szégyenérzet keveredik bennem, és elnézést kérek a kitartó székesfehérvári szurkolóinktól, hogy elszenvedték velünk ezt a mai teljesítményt.  Nagyon látszott a pályán a két csapat közti különbség. A Vác lelkesen és harcosan küzdött végig a találkozón, ezúton gratulálok nekik az eredményhez, hiszen a sport erről szól, aki harcol, annak nagyobb az esélye a győzelemre. Nálunk a kényelmesség és a felelősség elhárítása volt a jellemző. Mindenkinek együtt kell élnie a lelkiismeretével."

A szakvezető hozzátette: "Nem keresek kibúvót, és szomorúan konstatálom, hogy a csapatom nem képes erre a játékra, habár az összetétele ezt indokolná. Sajnálok pár játékost, akik megérdemelnék, hogy eredményesek legyenek a Cornexinél, hiszen ezért maradtak Fehérváron. Siti Bea távozásával hiányzott a vezéregyéniség a csapatban, és a mai meccsen is szemmel látható volt, hogy Tápai Szabina jelenléte rendkívül fontos, meghatározó a pályán. Sajnálom, hogy olyan keveset tudtam vele dolgozni."

"Könnyű lenne kimondani, hogy az egész időszak eredménye csupán edzői felelősség, de ez nem teljesen így van. Jelen van a játékosok személyes felelőssége is, hiszen próbáltunk minden módszerrel fellépni a javulás érdekében. Voltak, akik partnerek voltak ebben, de többen nem hajtották végre a vezetői utasításokat. Mindenkinek magában kell elszámolnia. Az élet megy tovább, de a munkám folytatása erőteljesen kétséges, hiszen a Békéscsaba meccs óta nem ez az első eset, hogy felmerül a távozásom. Az emberek jönnek, mennek, és olyan döntés fog születni, ami a legjobb a klubnak, és a Cornexi érdekeit szolgálja" - zárta szavait Szabó Edina.

Ezt követően Balássi Imre elnök közleményében leszögezte: "Azonnali hatállyal felmentjük Szabó Edinát a vezetőedzői pozícióból. Nem egy hirtelen meghozott döntésről van szó, hiszen egy teljes időszak teljesítményét vizsgálva, mérlegét elkészítve született meg az elnökségi döntés Szabó Edina felmentéséről. Az új edző személyéről pár nap múlva hivatalos közleményben adunk tájékoztatást."

Női NB I, eredmények:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Vác 26-26 (13-12)
Kiskunhalas - Debrecen 28-23 (15-10)
Németh Toll-Makó - Vasas-Invitel 29-29 (14-17)
Hódmezővásárhely - Dunaferr 25-23 (17-12)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK