Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdett a Sopron a nőikosárlabda Euroligában. A magyar csapat hazai pályán 83-58-ra verte a lengyel Wisla Krakow együttesét, a soproniaknál Cserny és Gorbunova egyaránt 18 pontot dobott.

nőikosárlabda Euroliga, A csoport, 1. forduló:
MKB Euroleasing Sopron - Wisla Kraków (lengyel) 83-58 (21-16, 17-19, 28-15, 17-8)
Sopron, 1000 néző
v.: Lukes (cseh), Tatic (szerb)
MKB Euroleasing Sopron: Cserny 18, Gorbunova 18, Németh B.12, Branzova 11, Horváth Z. 11, Károlyi 5, Honti 5, Kocsis 2, Horváth Z. 1.
Wisla Can-Pack Kraków: Canty 17, Skerovic 16, De Forge 11, Vilipic 6, Suez Karni 4, Krawiec 2, Trzesniewska 2, Trafimava.

Nem ijedt meg ellenfelétől a fiatal soproni együttes, és már az első percekben megszerezte a vezetést. Székely Norbert együttese elhúzott 8-2-re, és a jó védekezésnek köszönhetően ezt tartani is tudta.

A rendkívül jó iramú találkozón egy nagy kedvvel játszó hazai csapat lépett pályára, amely a negyed felénél 12-7-es előnyt szerzett, nem véletlen, hogy a lengyelek edzője rögtön időt kért. A nyolcpontos Gorbunova vezérletével végül ötpontos soproni vezetéssel zárult az első tíz perc.

A folytatás már nem sikerült ilyen jól, hiszen a vendégek szépen lassan felzárkóztak, sőt a pontatlanul játszó soproniak ellen fordítani is tudtak 28-26-ra. A zónavédekezés ellen nem nagyon találta az ellenszert a magyar csapat, ez némileg megzavarta Hontiékat.

Később a lengyelek egyre keményebben kosaraztak, így számos szabálytalanság tarkította az összecsapást, de a mieink nem estek ki a ritmusból, és remek hajrát produkáltak. A vendégeknél De Forge a félpályáról szerzett kosarat a dudaszó pillanatában, így alakult ki a 38-35-ös félidei eredmény.

Fordulás után a Sopron egy 11-2-es szériát produkálva szinte állva hagyta ellenfelét. A vendégek 49-37-es magyar előnynél időt kértek, de szerencsére ez sem változtatott a játék képén, sőt. A mieink egymás után szórták a hárompontosokat, és pillanatok alatt elhúztak 60-41-re, majd a lelkes közönség biztatása mellett húszpontosra növelte a különbséget. A harmadik negyedben pedig már megnyugtató volt a hazai vezetés.

Az utolsó negyedre láthatóan elfáradtak a játékosok, így nem született sok kosár, Branzováék például mindössze nyolc pontot engedélyeztek az ellenfélnek. A soproniak viszont nem engedtek ki, és fegyelmezett játékkal végül megérdemelt győzelmet arattak a kupasorozat nyitányán.

(Mobilpress)