Vágólapra másolva!
Magyar állampolgársághoz folyamodik, s a magyar válogatott színeiben szeretne pályára lépni Zácsik Szandra, a Ferencváros szlovákiai játékosa. A 16 esztendős kézilabdázó a szlovák szövetségnek már jelezte, a továbbiakban nem szándékozik szerepelni a nemzeti csapatban.

"A harmadik évadot kezdem meg Magyarországon, azon gondolkodom, hogy magyar állampolgárságért folyamodom. Leginkább az vonz, hogy a magyar válogatottban játsszak, s ha megfelelően teljesítek, akkor talán van esélyem a pekingi olimpián való szereplésre" - nyilatkozta a Dennik Sport érdeklődésére.

A még mindig mindössze 16 éves tehetség a Vác együttesétől szerződött nyáron a Ferencvároshoz, ahol Németh András vezetőedző felkarolta, s komoly szerepet szánt neki a kezdőcsapatban. nem véletlen, hogy Németh András, aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya is, maga ajánlotta fel neki az állampolgárság-váltás lehetőségét.

"Nem róhatunk fel semmit Zácsiknak. Magyarországon sajnos jobbak a lehetőségei a továbbfejlődésre. Erős motiváció az olimpián való részvételének a lehetősége is. Erre nálunk nem lenne esélye" - nyilatkozta Róbert Popluhár, a szlovák juniorválogatott szakvezetője.

"Zácsik döntését akceptálnunk kell. Magyarországot viszont csak két évvel azután képviselheti, amikor utoljára játszott Szlovákia színeiben" - tette hozzá Peter Brunovsky, a Szlovák Kézilabda Szövetség főtitkára.

Amennyiben ez igaz, úgy Zácsik legközelebb 2008. júliusának elején szerepelhetne a magyar válogatottban, idén ugyanis még tagja volt a Göteborgban szereplő korosztályos szlovák gárdának.