Vágólapra másolva!
Nincs szerencséje Danijel Andjelkovicnak, a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának szerb válogatott irányítója ugyanis előbb súlyos ujjsérülést szenvedett a Ciudad Real elleni BL-találkozón, majd visszatérését követő első meccsén, a schaffauseni sorsdöntő BL-rangadón kézközépcsont-törést szenvedett. A játékos helyére már ketten is érkeztek.

Az első sérülés után a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának vezetősége két játékost tesztelt, a Nedeljko Jovanovic, Bajusz Sándor csatából utóbbi került ki győztesen. Ám Jovanovicról sem feledkeztek meg a vezetők, s Andjelkovic újabb sérülését követően újabb próbajátékra hívták a két világ- és egy Európa-bajnoki bronzéremmel is rendelkező klasszis.

"Szinte nem ismertem rá Nedeljkóra. Leadott jó pár kilót. Természetesen Szegeden más intenzitású és tartalmú munka folyik, mint amit ő az utóbbi egy hónapban végzett, de bízva a rutinjában és az akaratában, szerintem meg tudja oldani az irányító szerepkört Bajusz Sándorral" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Zoran Kurtes vezetőedző.

A szegedieknek kell is az erősítés, hiszen a csapatra fontos meccsek várnak: előbb november 25-én, szombaton az MKB Veszprém KC otthonába látogat, majd december 3-án és 10-én a Valladolid elleni BL-csata következik.

Egyébként eldőlt, mikor játszik a négy érintett magyar csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, illetve EHF-kupa nyolcaddöntőjében december első és második hétvégéjén.

Az időpontok, nyolcaddöntők:
Bajnokok Ligája:
MKB Veszprém - Kolding (dán)
1. mérkőzés: december 2., szombat 16.10 (Veszprém)
visszavágó: december 9., szombat 16.15 (Kolding)

Pick Szeged - Valladolid (spanyol)
1. mérkőzés: december 3., vasárnap 13.05 (Szeged)
visszavágó: december 10., vasárnap 17.00 (Valladolid)

EHF-kupa:
Aragon (spanyol) - Dunaferr
1. mérkőzés: december 2., szombat (pontos kezdés még nincs - Aragón)
visszavágó: december 10., vasárnap 18.00 (Dunaújváros)

Grasshoppers (svájci) - PLER-Airport
1. mérkőzés: december 3., vasárnap 15.30 (Zürich)
visszavágó: december 10., vasárnap 17.00 (Budapest, Elektromos csarnok)