Vágólapra másolva!
A mellrák elleni összefogás jegyében rendezik meg január 5. és 7. között Székesfehérváron a jégkorong Kontinentális-kupa négyes döntőjét.

Forrás: [origo] Riport a sajtótájékoztatóról

A házigazda Alba Volán-Fevita tíz mezőnyjátékosa (Borostyán Gergely, Csibi József, Fodor Szabolcs, Gröschl Tamás, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Rajz Attila, Simon Csaba, Svasznek Bence és Tőkési Lajos), valamint két kapusa (Budai Krisztián és Hetényi Zoltán) rózsaszínű ütőkkel játszik majd. A kanadai TPS cég speciálisan erre az alkalomra készíttette el a botokat, amelyeket Oroszlán Szonja színésznő, az Egészség Hídja Összefogás egyik arca és Majoross Gergely szerdán mutatott be a budapesti Paulaner sörházban tartott sajtótájékoztatón.

A csapat vezetése a torna idején elárverezi a névre szóló egyedi ütőket, és a befolyó összeget a Magyar Rákellenes Liga részére adja át a rákmegelőzési és kutatási program támogatására.

A mellrák elleni küzdelem hokis "vonala" Kanadából származik, és a legendás Wayne Gretzky a kampány alappillére. A kiválóság édesanyja rákban hunyt el, ezt követően állt az összefogás élére.

A második számú európai sorozatnak számító Kontinentális-kupában - a finálénak sorozatban harmadszor ad otthont Székesfehérvár - az Alba Volán mellett a fehérorosz Junoszty Minszk, az orosz milliárdos Roman Abramovics klubja, az Avantgard Omszk és a finn Ilves Tampere vesz részt.

A szervezők szerdán jelentették be, hogy a viadalra a bérletek december 24-ig 7000, 3000, diákok, nyugdíjasok számára 1200, ezt követően pedig 8000, 3300 és 1500 forintba kerülnek. A napijegyek 600, 1300 és 3000 forintért kaphatók.