Vágólapra másolva!
A december 7-én rajtoló női Európa-bajnokság előtt utolsó felkészülési mérkőzésén is magabiztosan győzött, ezzel elhódította a Pannon-kupát a magyar nőikézilabda-válogatott.

Pannon-kupa:
Forrás: [origo] Magyarország - Horvátország 25-19 (12-8)
Nyíregyháza, 2500 néző
v.: Rakitina, Tkacsuk (ukránok)
a magyar góldobók: Mehlmann 7, Vérten 4, Görbicz, Ferling 3-3, Borbás, Szamoránsky, Kovacsicz 2-2, Kirsner, Balogh 1-1
hétméteresek: 1/1 ill. 8/3

Görbicz átlövésgóljával kezdődött a vb bronzérmes magyar válogatott második nyíregyházi fellépése, melyen újra megteltek a Bujtosi-csarnok lelátói. Az első percekben úgy tűnt, a mieink könnyed gálamérkőzéssel búcsúznak a hazai közönségtől a svédországi kontinensviadal előtt: Németh András gárdája tetszés szerint érte el szélről és átlövésből találatait, és 7-3-ra majd 8-4-re is vezetett.

A magyarok azonban hosszabb gólszünetet tartottak, és a felbátorodó vendégek 9-7-re felzárkóztak. Bár Pálinger két hetest is hárított, a támadásainkba több hiba is csúszott, így a szünetig tartották a lépést a horvátok.

Fordulás után újra keményebb védekezésre váltott a magyar válogatott, ennek eredményeként hamar hatgólos volt az előnye. Mehlmann folytatta az első félidőben mutatott gólerős játékát, és a csereként érkező Borbás, Ferling és Kirsner is sokat lendített a csapaton.

A szintén az Eb-re készülődő, Arslanagic vezérelte horvátok hiába próbáltak kapaszkodni, a hajrá közeledtével nem csökkent a hátrányuk (23-16), eközben már Herr Orsolya is lehetőséget kapott a kapuban. A játék nem minden elemében volt tökéletes a magyar együttes, de két héttel a kontinensviadal rajtja előtt biztató sikert, és tornagyőzelmet könyvelhetett el a lelkes nyíregyházi közönség előtt.

A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Spanyolország 2
3. Horvátország 0

(Mobilpress)