Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-csapatok Euroligájának főtábláján győzelemmel mutatkozott be a Honvéd: a magyar bajnok négy góllal verte a friss spanyol kupagyőztes CNA Barcelonetát a D betűjelű csoportban, vasárnap este a Kőér utcában.

Euroliga, főtábla, D csoport, 1. forduló:
Forrás: [origo] Domino-BHSE - CNA Barceloneta (spanyol) 12-8 (3-2, 4-1, 2-2, 3-3)
Kőér utca, 300 néző
v.: Rak (horvát), Koganov (azeri)
gól:
Molnár 3, Kovács O. 2, Kiss G. 2, Szívós 2, Bárány, Hárai, Vári, illetve Cruz 3, X. Garcia 2, Valles, Trbojevic, Fernandez.

Az európai férfipóló első számú sorozatában a legjobb 16 között játszotta szezonbéli első meccsét a Honvéd, amely kétszeri vendégelőny után 3-2-nél vette át először a vezetést centerei, Hárai Balázs, Molnár Tamás és Bárány Attila révén három, hasonlóképpen megkomponált, húzásos befejezésre épülő akciónak köszönhetően.

A két, egyformán kétszeres olimpiai bajnoka, a vállműtétéből lassan felépülő Biros Péter, illetve a minap, edzésen gégesérülést szenvedett Fodor Rajmund nélkül felálló, de így is hat ötkarikás aranyérmest vízbe küldő házigazda a folytatásban egyre jobban magára talált, ellépett 6-2-re. Különösen szép volt az a támadása, amelynek csattanójaként Kovács Olivér húzta be közelről a kapuba a labdát, négygólossá alakítva a különbséget. Ezt követően Vári Attila vette be távolról, sistergő bombával a bal alsó sarkot (7-2).

Hét-hármat követően, a találkozó harmadik negyedében a katalán gárda csökkentett hátrányán, ám az ekkor már harmadszor eredményes Molnár pattintásával 8-4-re módosult az állás, majd a számszimmetriát a duplázó Szívós Márton parádés mozdulattal törte meg (9-4).

A negyedbúcsúztató, illetve a záró nyolc percet nyitó barcelonai gólokra Kovács jobb felső sarkos lökettel replikázott, s ugyanoda küldte balkezes bombáját Kiss Gergely is (11-6). A sajátos kölcsönösség jegyében ismét a vendégek következtek két alkalommal is, a végső szót azonban Kiss mondta ki, újfent hatalmas lövéssel bevéve a Barceloneta kapuját (12-8), miáltal a sok védekezési hibát kiváló támadójátékkal ellensúlyozó Honvéd sikerrel esett túl a hazai Euroliga-bemutatkozáson.

A négyes másik két csapatának nyitófordulós mérkőzését szerda este az olasz Posillipo 14-9-re nyerte a görög Panioniosz ellen. A csoport második fordulójában a Honvéd december 16-án a Panioniosznál vendégeskedik.