Vágólapra másolva!
Nem volt szerencsés az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi bécsi sorsolásán, mert a világ egyik leggazdagabb, egyben egyik legjobb klubját, a német THW Kielt kapta ellenfélnek.

Az első mérkőzést február 24-én vagy 25-én Veszprémben, az egy héttel későbbi visszavágót pedig a Bundesliga jelenlegi éllovasának otthonában rendezik. A Kiel az előző idényben a legjobb nyolc között vérzett el, előtte, 2004-ben viszont megnyerte az EHF-kupát.

Zdravko Zovko, a magyar bajnok horvát edzője nem volt elégedetlen: "A Kiel Európa és így a világ egyik legjobb csapata. Nagyon kemény párharc lesz majd február végén, március elején. Kérdés, hogy a németországi világbajnokságról hazatérő játékosok milyen formában lesznek. Ha a mi sérültjeink addigra ismét csúcsformában lesznek, akkor van ötven százalék esélyünk a továbbjutásra."

Hozzátette: vagy a Pick Szegedet egyetlen gólnyi különbséggel legyőző spanyol Valladolidot, vagy pedig az exveszprémi Fazekas Nándorral felálló német Gummersbachot szerette volna ellenfélnek. Ez a két csapat ráadásul egymás ellen játszik a negyeddöntőben.

Zovko örült annak is, hogy megismétlődik az előző kiírás spanyol házidöntője: a címvédő Ciudad Real a Portland San Antonióval mérkőzik, így csak az egyik sztáralakulat mehet tovább.

A negyedik párharcban a Bundesliga második helyén álló, és az előző körben a szlovén Celjével szemben tízgólos hátrányt ledolgozó Flensburg-Handewitt a Nagy Lászlót foglalkoztató spanyol Barcelonával csatázik.

A negyeddöntőkben:
BL:
MKB Veszprém - THW Kiel (német)
Valladolid (spanyol) - VfL Gummersbach (német)
Ciudad Real (spanyol) - Portland San Antonio (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német) - FC Barcelona (spanyol)

EHF-kupa:
Magdeburg (német) - FC Köbenhavn (dán)
Grasshoppers (svájci) - Paris Handball (francia)
Dunkerque (francia) - Skjern (dán)
Aragon (spanyol) - Bidasoa Irun (spanyol)

KEK:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Ademar Leon (spanyol)
HCM Constanta (román) - RK Zagreb(horvát)
Vardar Szkopje (macedón) - Boszna Szarajevo (bosnyák)
HSV Hamburg (német) - Portovik Juzsnyij (ukrán)