Társoldalunk:

Athénban hengerelt a Domino pólócsapata

2006.12.16. 20:29

Eredmény, Euroliga, főtábla, C csoport, 2. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Pro Recco (olasz) 8-9 (1-2, 3-3, 1-1, 3-3)
a Vasas góldobói:
Kovács R. 3, Varga Dániel 2, Steinmetz Á., Varga Dénes, Hosnyánszky 1-1

A Kásás Tamás és Madaras Norbert személyében két magyar - egykor a Vasasban egyformán megfordult - olimpiai bajnokot is harcba küldő, az Euroliga végső megnyerésére is esélyes Pro Recco kapott előbb lábra, 1-0-ra, 2-1-re, 3-2-re is vezetve.

A második negyed végén kétgólosra hízott a vendégelőny (3-5), Kovács Róbert kapufás bombagólja adta vissza az angyalföldi reményt arra, hogy még lehet fordítani az álláson.

A harmadik nyolc perc nyitányaként Kásás a meccs folyamán már harmadszor lőtte kapufára a labdát, ám egyenlítés helyett újfent olasz gól következett (4-6). Varga Dániel második célt érő pazar lökete nagyszerű válasz volt, de maradt a minimális vendégvezetés (5-6).

A befejező negyedben, mesterhármas gazdájává előlépve, Kovács pattintott pontosan, majd Varga Dénes révén először vezetett Földi László gárdája (7-6). Ám a gyors egyenlítés sem késett, bő öt perccel a záró dudaszó előtt pedig már megint a Pro Reccónál volt az előny (7-8). Madaras kapufája után viszont Hosnyánszky Norbert egalizálhatott büntetőből (8-8), sajnos azonban ekkor ismét itáliai gól következett, ami már a végeredményt is, a Vasas 9-8-as vereségét jelentette.

Földi László vezetőedző: "Igazságosabb lett volna a döntetlen, minimális volt a különbség a két csapat között. Pár dologban viszont hibáztunk, ilyet nem lehet elkövetni egy ennyire erős csapat ellen."

A csoport másik párharcát vasárnap este Egerben vívja Gerendás György együttese azzal az orosz Sturm Csehovval, amelyet az első fordulóban a Vasas vendégként, bravúrral meg tudott verni egy góllal.

A harmadik csoportkör meccseit januárban játsszák ebben a négyesben is, méghozzá az Euroliga "halálkvartettje" két magyar szereplőjének részvételével: 13-án Vasas-Eger párharc következik a Komjádiban.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK